“Περσέας και Ανδρομέδα” στη σκηνή του “Απόλλωνα”

  • Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 29 Σεπ. 2014 - 8:03
  • /   Συντάκτης: Ραέλα Αζιζαϊ

Στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων “ζωντάνεψε” η παραμυθένια ιστορία του Περσέα και της Ανδρομέδας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κάρμεν Ρουγγέρη. Ο θίασος της κ. Ρουγγέρη κατάφερε να παρασύρει μικρούς και μεγάλους μέσα από τη πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του μύθου του Περσέα όπου ήρωες, θνητοί, θεοί και τέρατα αναμετρούνται σε έναν αγώνα ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Η μυθολογία αναφέρει ότι ο Περσέας γεννήθηκε από την ένωση της Δανάης και του Δία όταν ο πατέρας των θεών γοητευμένος από την ομορφιά της την επισκέφτηκε με την μορφή της χρυσής βροχής στο υπόγειο δωμάτιο που ήταν κλεισμένη, μετά από εντολή του πατέρας της του Ακρίσιου, ο οποίος φοβόταν ότι θα επαληθευτεί ο χρησμός της Πυθίας που έλεγε ότι θα σκοτωθεί από τον εγγονό του.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου Άγιος Γεώργιος όπου η διοίκηση του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον σύλλογο αποφοίτων και φίλων φιλοξένησαν τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη προκειμένου να παρουσιαστεί επί σκηνής η ιστορία του μυθικού Περσέα ο οποίος σκότωσε την Μέδουσα, ένα μυθικό τέρας και στη συνέχεια κατάφερε να σώσει την Ανδρομέδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο του Αγίου Γεωργίου ασχολείται με το θέατρο καθώς κάθε χρόνο στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής επιλέγει ένα θεατρικό έργο το οποίο ανεβάζουν με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των ίδιων των μαθητών και των γονιών. Άλλωστε η θεατρική τέχνη αποτελεί μέσω εκπαίδευσης και αγωγής για τα παιδιά ενώ ήδη από την αρχαιότητα λειτουργεί ως δεύτερο σχολείο.

Ετικέτες: