Λήξη του σχολικού έτους στο Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο “Άγιος Γεώργιος”, στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό “Φωλιά”

Αστείρευτη πηγή κεφιού και αισιοδοξίας

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι του σχολείου παρουσίασαν μία αξιόλογη εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης

Σε ένα κυκλαδίτικο τοπίο που δημιούργησαν στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος”, μαθητές, δάσκαλοι αλλά και γονείς, πραγματοποίησαν δύο εντυπωσιακές εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του σχολικού έτους.

Ο υπεύθυνος του σχολείου Fr. Μάριος Καπέλλας καλωσόρισε τους επισκέπτες ανάμεσα στους οποίους έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Ρούσσος από το δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αναφέροντας ότι η τελετή λήξης της φετινής χρονιάς επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Με εξαιρετικά καλή διάθεση μάλιστα, αστειευόμενος και λέγοντας πως “κατεβάσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 0%”, κάλεσε τους παρευρισκομένους στη συνέχεια να συμμετέχουν στο κέρασμα του σχολείου μετά το πέρας της γιορτής.

Νησιώτες και νησιώτισσες “έκλεψαν” τις εντυπώσεις

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις διαδοχικά. Ειδικότερα, στις επτά το απόγευμα άνοιξε η αυλαία και οι μικρούληδες πρωταγωνιστές του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού “Φωλιά” παρουσίασαν σύντομα σκετσάκια με “φόντο” το μπλε της θάλασσας. Με ξεχωριστό νάζι, παιδική αθωότητα και φοβερό ταλέντο, μας ταξίδεψαν στο ελληνικό καλοκαίρι. Χόρεψαν, τίναξαν τα δίχτυα, επιβιβάστηκαν στις βαρκούλες τους, φλέρταραν και πέταξαν σαν μικροί γλάροι πάνω από τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Προχωρώντας σε έναν λιτό απολογισμό της χρονιάς, ο Fr Μάριος ανέφερε χαρακτηριστικά για τα μικρά ταλέντα, “Φτάσαμε αισίως στο τέλος της χρονιάς. Μία χρονιά που κύλησε ομαλά. Οι μαθητές μας εργάστηκαν σκληρά υπερασπιζόμενοι το μέλλον τους έστω και αν δεν το συνειδητοποιούν ακόμη. Ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές του παιδικού σταθμού αλλά και του νηπιαγωγείου ξεπέρασαν πολύ γρήγορα τους φόβους τους κι εντάχθηκαν στο νέο σχολικό περιβάλλον, δημιούργησαν νέες φιλίες, καλλιέργησαν τα ταλέντα τους και απέκτησαν γνώσεις αλλά και εμπειρίες”.

Μπρίο και σπιρτάδα από τους μαθητές του δημοτικού

Εξίσου αξιόλογη ήταν η διοργάνωση της εκδήλωσης και του δημοτικού σχολείου, η οποία ακολούθησε το ίδιο βράδυ. Οι μαθητές των έξι τάξεων του “Αγίου Γεωργίου” επισκέφθηκαν την ψαροταβέρνα, των δύο κληρονόμων του θείου από την Αμερική και απόλαυσαν τη μουσική παρουσία ξένων αλλά Ελλήνων “καλλιτεχνών”. Συνδυάζοντας το κοσμοπολίτικο με το παραδοσιακό στοιχείο “έπλεξαν” μία ξεκαρδιστική ιστορία, στην οποία συμμετείχαν δάσκαλοι αλλά και γονείς. Εκτός από το μπρίο και τη ζωντάνια των μικρών ηθοποιών, τα βλέμματα τράβηξε και ο παραδοσιακός χορός του κ. Στέλιου με τη ντάμα του. Στη συνέχεια, οι απόφοιτοι της έκτης τάξης, ζωντάνεψαν στα μάτια των επισκεπτών αστείες ώρες διδασκαλίας και δέχτηκαν τα απολυτήρια και τα δώρα τους. Τέλος, εκπρόσωποι του σχολικού εκπαιδευτηρίου, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και του συλλόγου φίλων και παλαιών αποφοίτων ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία στους μαθητές.

Σημειώνεται πως, περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να δει κάποιος, επισκεπτόμενος το αντίστοιχο άρθρο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της εφημερίδας μας.