Η «Λίμνη των Κύκνων» από τη θεατρική ομάδα του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος»

Η αληθινή αγάπη λύνει τα μάγια

Το νόημα της αληθινής αγάπης, που μπορεί να λύσει τα μάγια που γεννούν ο φθόνος, τα ταπεινά ένστικτα ή η δίψα για εκδίκηση και να βασιλέψει σε έναν κόσμο αισιόδοξο, γαλήνιο και λιγότερο εχθρικό, δίδαξαν επί σκηνής του Θεάτρου Απόλλων, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Ιδιωτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος».

Έχοντας χαρίσει στο παρελθόν αντίστοιχα θεατρικά «δώρα», που ξεχώρισαν για την αισθητική, την ποιότητα αλλά και τον άκρατο ενθουσιασμό των συντελεστών, η θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασε την παιδική παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Φίλων και Αποφοίτων.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη θρυλική ιστορία αγάπης του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της Οντέτ που ο μάγος Φον Ρόνμπαρτ τη μεταμορφώνει σε κύκνο, σε διασκευή της σκηνοθέτριας, συγγραφέως και καλής φίλης του «Αγίου Γεωργίου» Κάρμεν Ρουγγέρη.

Δίνει ζωή στην οικουμένη

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε κάποια μακρινή πολιτεία, σ’ ένα ονειρεμένο παλάτι, μια βασίλισσα που είχε ένα γιο, το Ζίγκφριντ. Ο Ζίγκφριντ ήταν ένα παλικάρι όμορφο και δυνατό, που δεν έκανε τίποτ’ άλλο από το να γλεντάει, να πηγαίνει στο κυνήγι με τους φίλους του, να χορεύει και να τραγουδάει. Την ημέρα της ενηλικίωσής του, η βασίλισσα πρόσφερε ένα τόξο στον πρίγκιπα γιο της και του ανακοίνωσε ότι την επομένη θα γινόταν ένας μεγάλος χορός στο παλάτι όπου θα ήταν υποχρεωμένος να διαλέξει νύφη. Ο πρίγκιπας, ευτυχισμένος για το καινούριο του τόξο, βγήκε στο δάσος για να κυνηγήσει. Ξαφνικά ένα κοπάδι άγριοι κύκνοι γέμισαν τον ουρανό. Ο Ζίγκφριντ σήκωσε το τόξο του και ήταν έτοιμος να τραβήξει. Την ίδια στιγμή, δώδεκα χτύποι ρολογιού σήμαναν μεσάνυχτα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια του βασιλόπουλου ένας κύκνος μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη κοπέλα που άρχισε να χορεύει. Τότε, άρχισαν όλα…

Η «Λίμνη των Κύκνων» σε σκηνοθεσία Ελένης Βουτσίνου παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης. Την παράσταση παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός. Το κοινό καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής του σχολείου Φρερ Μάριος Καπέλλας.

Ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του διεθνούς ρεπερτορίου

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί που αγαπούν το θέατρο αφιέρωσαν αρκετό από το λιγοστό ελάχιστο χρόνο τους για να ετοιμάσουν την ετήσια παράστασή της, η οποία αυτή τη φορά ήταν το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων «Η Λίμνη των Κύκνων», ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Σημειώνεται ότι τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι τη διετία 1875 - 1876, ενώ η ιστορία της βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο. Ο Τσαικόφσκι ανέλαβε να συνθέσει το έργο των Μάιο του 1875, ύστερα από παραγγελία του μπαλέτο του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας.

Η γνωστή σε όλους Κάρμεν Ρούγγερη διασκεύασε το συγκεκριμένο μπαλέτο για τους μικρούς φίλους της. Το έργο αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο και εξηγεί πως τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο η αληθινή αγάπη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Φρερ Μάριος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την παραχώρηση του θεάτρου Απόλλων, το προσωπικό, αλλά και όλους τους εθελοντές, που συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της παράστασης.

 

 

 

Ετικέτες: