Κοπή πίτας της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Στόχος η συνέχιση της μακρόχρονης πορείας της

Με όχημα τη μεγάλη ιστορία της, αλλά και την όρεξη των μελών της να τη συνεχίσουν, διατηρώντας ζωντανή τη μουσική παράδοση του τόπου μας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτας της σε κλίμα οικογενειακό και επετειακό.

Τις ευχές της για τη νέα χρονιά απηύθυνε σε μικρά και μεγάλα μέλη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, σημειώνοντας πως όσοι απαρτίζουν την οικογένεια της δομής, είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμος για τη σταδιακή αναβάθμισή της. Πρόσθεσε μάλιστα πως η ιστορική αυτή Φιλαρμονική πάντα στηρίζονταν στην αγάπη των μελών της και μόνο, κάτι το οποίο πρέπει να πάψει να συμβαίνει, καθώς πρόκειται για μια νευραλγική δομή για τον Δήμο, που οφείλει να τη συμπεριλαμβάνει στις βασικές προτεραιότητές του.

Από την πλευρά της, η αρχιμουσικός Alice Labarche αναφέρθηκε τόσο στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 150 ετών από την ίδρυση της Φιλαρμονικής, όσο και στην «ανάσα» που προσέφερε στην ίδια η στελέχωση της δομής με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλέκα Τοζακίδου, στην οποία έπεσε και το φλουρί, τόνισε ότι ο Σύλλογος υπάρχει για να βοηθά την Φιλαρμονική με τα χρήματα του Δήμου, δεδομένου ότι οι προσλήψεις από την πλευρά του είναι ανέφικτες.