Η πανσέληνος του Δεκαπενταύγουστου

  • Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2019 - 06:27

Το πιο λαμπερό καλοκαιρινό φεγγάρι, η πανσέληνος του Αυγούστου, φωτίζει μία ακόμη χρονιά, μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Κυριακή 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Αυγούστου. Κορυφώνονται με την πανσέληνο, την Πέμπτη 15 Αυγούστου σε περίπου 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Στις Κυκλάδες οι αρχαιολογικοί χώροι που θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 21:00 έως τις 24:00, είναι: το αρχαιολογικό μουσείο Μήλου, το Ιερό Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης στα Κιόνια Τήνου, τα Ύρια Νάξου, το αρχαιολογικό μουσείο Κιμώλου και ο αρχαιολογικός χώρος Κάτω Μύλοι Μυκόνου, όπου θα πραγματοποιηθεί διαδραστική βίντεο προβολή με τη μέθοδο χαρτογράφησης-προβολής (video-mapping), έργο της εικαστικού Νάντιας Σκορδοπούλου σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κυκλάδων, που θα παρουσιαστεί σε ολονύκτια προβολή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ετικέτες: