Ένα μοναδικό μουσικό παραμύθι από τη βελγική ομάδα European Fairytale Association, σε συνεργασία με την Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων

Το ταξίδι του Χιονάνθρωπου στο Θέατρο Απόλλων

Στο πλαίσιο του  εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 2019, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οὐριος Ανέμος» έχει αναλάβει τη διοργάνωση μιας μοναδικής κλασσικής μουσικής εκδήλωσης.

Η βελγική ομάδα European Fairytale Association θα συναντηθεί με τα παιδιά της Σύρου και μαζί θα εξερευνήσουν   το μαγικό κόσμο της κλασσικής μουσικής.

Μουσικά εργαστήρια για παιδιά και παραστάσεις

Η κλασσική μουσική είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο που μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην εκπαίδευση των παιδιών. Την Παρασκευή 20 στις 18:30 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:00, οι 13 Μουσικοί του κλασικής ορχήστρας European FairlyTale Association αναμένουν παιδιά από 5 έως 12 ετών για να μοιραστούν μαζί τους ξεχωριστές στιγμές δημιουργίας και γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τους μουσικούς μέσω παιχνιδιού.

Παράλληλα, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, η Ορχήστρα θα πραγματοποιήσει, στο Θέατρο Απόλλων, παράσταση στο πρώτο μέρος της οποίας, θα συνοδεύσει τους νέους της χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων (περίπου 60 παιδία για κάθε βραδιά) που θα τραγουδήσουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Ελλάδας και του κόσμου, ώστε τα παιδιά  να  έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να εργαστούν πάνω σε μια διαφορετική μουσική προσέγγιση. Στο δεύτερο μέρος, οι 13 Βέλγοι μουσικοί θα παρουσιάσουν, την τελευταία τους δουλειά, τη γνωστή μουσική ιστορία "Ο Χιονάνθρωπος" του Howard Blake σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαργαρίτα Αγγελοπούλου στην αφήγηση του παραμυθιού και ένα παιδί σολίστ από τη Σύρο.

Υπέροχες ιστορίες και μελωδίες

Οι μουσικοί της European Fairytale Association κάνουν μαγικούς ήχους με τα όργανα τους, μέσα από την πρακτική, το πάθος και την έμπνευση. Κάθε ένας από αυτούς πιστεύει ότι η κλασσική μουσική είναι ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα που μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην εκπαίδευση των παιδιών όλων των ηλικιών. Η κοινή λογική και οι μεμονωμένες εμπειρίες τους επιβεβαιώνουν ότι η καλή μουσική μπορεί να φτάσει, να αγγίξει, να εμπνεύσει, να συγκινήσει και να διδάξει πολύ μικρά παιδιά.

Αναζητώντας νέους τρόπους ανάπτυξης με τους νέους, η European Fairytale Association αποφάσισε να αναπτύξει το ρεπερτόριο των Μουσικών Παραμυθιών. Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει το δικό της πλούσιο κατάστημα παραμυθιών. Από τη Σουηδία μέχρι τις Αζόρες, από τη Λευκορωσία μέχρι τα νησιά Shetland, βρήκε ιστορίες γεμάτες χρώμα και μουσικότητα. Φοβερές, αστείες, ανόητες, ευφάνταστες και πραγματικές. Υπέροχες ιστορίες και μελωδίες που προσφέρουν εκπλήξεις, ξόρκια, τέρατα, μάγισσες και ζώα που μιλάνε.