Τα παιδιά της Σύρου συνομίλησαν με τον «Ακροβάτη» και τους υπόλοιπους ήρωες της Ευτυχίας Ηλιάδου

Εξερεύνηση και δημιουργία στην Παιδική Βιβλιοθήκη

Με τη συγγραφέα του βιβλίου «Ο Ακροβάτης & οι άλλοι», Ευτυχία Ηλιάδου συναντήθηκαν οι μικροί φίλοι της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο του εορταστικού πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου «Χριστούγεννα Μαζί».

Το τρίτο κατά σειρά παραμύθι της κ. Ηλιάδου, μετά το «Έι! Ψιτ!», αφιερωμένο στην Άνδρο και το «Νησί που αλλάζει» με θέμα το ηφαίστειο της Σαντορίνης, παρουσιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε μία ευχάριστη εκδήλωση με έντονα τα στοιχεία της εξερεύνησης αλλά και της δημιουργίας.

Μέσα από τις ιστορίες του βιβλίου τα παιδιά συνομίλησαν με τον Ακροβάτη, το δράκο, τον μαύρο σκύλο και όλους τους χαρακτήρες του βιβλίου, μέσα από τις σελίδες του οποίου αποκαλύπτονται με διαφορετικό τρόπο πολλές γοητευτικές πλευρές του δικού τους νησιού, της Σύρου. Μέσα από την εξαιρετική εικονογράφηση με την υπογραφή της ίδιας της συγγραφέως, τα παιδιά αναγνώρισαν τα σπίτια, τις γωνιές και τους λόφους της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να δώσουν το δικό τους τέλος στην ιστορία, ζωγραφίζοντας και χρησιμοποιώντας τα υλικά που είχε συγκεντρώσει και οργανώσει η «ψυχή « της Βιβλιοθήκης, Χαρούλα Σκαβάκη.

Η εκδήλωση μονοπώλησε το ενδιαφέρον τόσο των μικρών φίλων που συμμετείχαν με ενθουσιασμό όσο και των συνοδών τους που παρέμειναν και παρακολουθούσαν με προσοχή τις δραστηριότητες. Των γιαγιάδων με τα πλεκτά τους, των μπαμπάδων, των μαμάδων και των θείων. Το «παρών» έδωσε επίσης η υπεύθυνη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης κ. Άννα Ρούσσου, ενώ μικρούς και μεγάλους επισκέπτες υποδέχτηκε με ανοιχτή αγκαλιά η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βιβλιοθηκών, Ειρήνη Δράκου.