Μοναδική σύμπραξη της κλασικής ορχήστρας «European FairyTale Orchestra» και των μικρών «Αγιοβασίληδων» της Ορχήστρας των Κυκλάδων

Ένας υπέροχος «Χιονάνθρωπος»

  • Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:17

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, μια κλασική ορχήστρα, ένας μαέστρος, μια αφηγήτρια και πολλές παιδικές φωνές ενώθηκαν για δύο ημέρες στο Θέατρο Απόλλων για να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής και του παραμυθιού.

Η κλασική ορχήστρα από το Βέλγιο «European FairyTale Orchestra» με την καθοδήγηση του μαέστρου Dirk Boly και την αφήγηση της ηθοποιού Μαργαρίτας Αγγελοπούλου παρουσίασαν με επιτυχία το παραμύθι «Το ταξίδι του Χιονάνθρωπου», στο πλαίσιο του φετινού χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον «Ούριο Άνεμο».

Περισσότεροι από εξήντα μικροί «Αγιοβασίληδες» της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων με τα σκουφιά τους και τις μαγικές φωνές τους μάγεψαν το κοινό, ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ρούσσου.

Αμέσως μετά, προβλήθηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων «The Snowman», βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Raymond Briggs και πλαισιωμένη από τις μουσικές πινελιές της Βελγικής κλασσικής ορχήστρας και την αφήγηση της Μαργαρίτας Αγγελοπούλου σε μια εξαιρετική εναρμόνιση λόγου και μουσικής.

Το φιλμ, παραγωγής 1982, ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και από τότε παίζεται κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.