Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς κήρυξε την έναρξη του 3ου Mykonos Art Festival

Άρχισε η πολιτιστική «παρτίδα» στη Μύκονο

Με το θεατρικό «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, άνοιξε η «παρτίδα» των φετινών καλλιτεχνικών συναντήσεων στο νησί της Μυκόνου.

Η επιτυχημένη παράσταση με πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, σηματοδοτώντας την έναρξη του 3ου Mykonos Art Festival με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θέμη Ροδαμίτη.

Τους θεατές καλωσόρισε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη θερμή ανταπόκριση του κοινού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Όπως τόνισε, η πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών όσο και για την ομαλή έκβαση της φετινής τουριστικής σεζόν. «Όσο πιο ασφαλείς είμαστε, τόσο περισσότεροι θα εμπιστεύονται την Ελλάδα και το νησί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάδειξη του «κρυμμένου» πολιτισμού του νησιού

Αναφερόμενος στο «Mykonos Art Festival», ο κ. Κουκάς μίλησε για έναν θεσμό που ήρθε για να μείνει, αγκαλιάζοντας μέσα από το διευρυμένο και πολυποίκιλο πρόγραμμά του όλες τις μορφές της τέχνης και όλα τα γούστα. Για το λόγο αυτό, απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο στην Πρόεδροςτου Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Οργανισμού «Γεώργιος Αξιώτης», Άννα Καμμή και την πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ) Ανδριανή Κουφού όσο και σε όλα τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου για τη πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή τους. Όπως τόνισε, όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. «Ο Δήμος αναλαμβάνει με χαρά αυτή τη δαπάνη, καθώς επιθυμούμε να έχουμε όσο παραπάνω κόσμο γίνεται και να αναδείξουμε έναν άλλον χαρακτήρα της Μυκόνου, αυτόν του πολιτισμού, ο οποίος υπάρχει αλλά είναι κρυμμένος».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 με την περιοδική έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς «Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή Εποχή» στο Αρχαιολικό Μουσείο Μυκόνου. Διάρκεια έκθεσης έως 31/7.

Υπενθυμίζεται στο κοινό της Σύρου ότι η θεατρική παράσταση «Το Τάβλι» θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ και ώρα 21:15 στην Έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2020».