Έναρξη καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέτων

Έκθεση ξύλινων μοντέλων πλοίων στα Λαζαρέτα

  • Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021 - 06:13

Μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στον ανοιχτό χώρο του θεατρικού συγκροτήματος Ευανθία Καΐρη θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Λαζαρέττων.

Την «αυλαία» των προγραμματισμένων δράσεων θα ανοίξει την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 η έκθεση ξύλινων μοντέλων πλοίων του γνωστού Συριανού ξυλοτεχνίτη κ. Αντώνη Ξαγοράρη, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Οι μέρες και οι ώρες επισκέψεων για την έκθεση θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Την ίδια ημέρα, ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Ομάδα Φίλων Ιστορίας της Σύρου παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη ιστορική εκδήλωση του καλοκαιριού με τίτλο «Ο βομβαρδισμός του Πλωτού Νοσοκομείου «Μακεδονία» στο λιμάνι της Ερμούπολης» και κεντρικό ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Κουλουμπή.

Συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου, οι μουσικοί Κατερίνα Βαρδούση (βιολί) και Κυριάκος Κοντός (ακορντεόν) και μέλη της Ομάδας Φίλων Ιστορίας της Σύρου.

Η Εκδήλωση- Ιστορικό Αφιέρωμα  πραγματοποιείται με αφορμή τα 200 χρόνια της επετείου της Ελληνικής Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και τελείται υπό την Αιγίδα  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού και Πολιτισμού (ΦΙΞΕΤ Του Δήμου Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νομού Κυκλάδων.