Οι μέρες των Χριστουγέννων στον Δήμο Νάξου

  • Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:12

Με πλήθος εκδηλώσεων υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το Γενικό Λύκειο Νάξου “Μανώλης Γλέζος” μετατρέπεται σε “Σπίτι των Χριστουγέννων” και ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού για να απολαύσουν μαζί με τα μικρά παιδιά θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και δημιουργικά εργαστήρια.

Την Παρασκευή 23/12, στις 18.00, ο Sankara Magic θα παρουσιάσει ένα μοναδικό show «ψευδαισθήσεων» επί σκηνής, που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Την ίδια μέρα στις 20.00, ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται το “Σπίτι των Χριστουγέννων” και φέρνει μαζί του δώρα για τους μικρούς του φίλους, μαζί με τους οποίους στη συνέχεια θα φωτογραφηθεί.

Παραμονή Χριστουγέννων, στις 18.00, τα παιδιά παρέα με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, θα φτιάξουν τα πιο γλυκά “Ζαχαροσκαλίσματα” και θα κεράσουν γλυκά και Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια. Στις 19.30, τα παιδιά που θα συγκεντρωθούν στο “Σπίτι των Χριστουγέννων θα γράψουν και θα ταχυδρομήσουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη.

Τη Δευτέρα 26/12, στις 18.00, τα παιδιά θα γεμίσουν με χρώμα την αίθουσα και τα πρόσωπά τους μέσα από μία καλλιτεχνική δράση ζωγραφικής και facepainting, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στις 19.30 τα παιδιά θα απολαύσουν το “Χριστουγεννιάτικο Κουκλοθέατρο”.

Την Τρίτη, 27/12 στις 19:00 έρχονται τα «Χριστούγεννα στην Καραγκιοζοχώρα» όπου ο αγαπημένος παιδικός ήρωας Καραγκιόζης μαζί με τον φίλο του Χατζηαβάτη και την υπόλοιπη παρέα, μέσα από πολλές και αστείες περιπέτειες, θα μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Στις 28/12 και ώρα 18.00, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας..». Οι ήρωες του έργου, στο κλίμα των Χριστουγέννων, αποφασίζουν να αφήσουν στην άκρη τις μεταξύ τους αντιπαλότητες και να συμφιλιωθούν, συνειδητοποιώντας ότι “όσο διαφορετικοί και αν σου φαίνονται οι άλλοι, κάποιες φορές είναι ακριβώς ίδιοι με σένα”.

Αμέσως μετά την παράσταση, τα παιδιά θα φτιάξουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και θα βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη.

Την Πέμπτη 29/12, το απόγευμα στις 18.00, η θεατρική ομάδα ΜΠΟΕΜ καλεί όλους να ζήσουν τις γιορτινές μέρες, μέσα από τα μάτια των παιδιών, παρουσιάζοντας το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα « Η Νοέλ και το ταξίδι στα Χριστουγεννιάτικα έθιμα». Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής με αφορμή κάποιο παραμύθι.

Παρασκευή 30/12, στις 18.00, θα προβληθεί Χριστουγεννιάτικη ταινία και θα ακολουθήσει διαγωνισμός καραόκε με πολλά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αποχαιρετά τον παλιό χρόνο με κάλαντα από διάφορα χωριά της Νάξου και κόβει την καθιερωμένη βασιλόπιτα για να υποδεχθεί γλυκά το νέο έτος.

Παράλληλες εκδηλώσεις

21/12, Μουσική βραδιά στην πλατεία Πρωτοδικείου με ρακόμελο και ζεστή σοκολάτα!

27/12, Γαλήνη, 17:00 «Η Νεράιδα και τα ξωτικά των Χριστουγέννων» (Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλήνης)

27/12, Σαγκρί, 13:00 «Χριστουγεννιάτικο κουκλοθέατρο»

27/12, Μέλανες, 16:00, «Χριστούγεννα στην καραγκιοζοχώρα»

29/12, Εγγαρές, 18.00, «Χριστουγεννιάτικο Κουκλοθέατρο»

28/12, Δαμαριώνας, 13:00 «Χριστούγεννα στην καραγκιοζοχώρα »

28/12, Απείρανθος, 16:00, «Χριστούγεννα στην καραγκιοζοχώρα»

28/12, Φιλώτι, 17:00, Θεατρική Παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας..»

29/12, Κυνίδαρος, 12:00, Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα « Η Νοέλ και το ταξίδι στα Χριστουγεννιάτικα έθιμα»

Ταυτόχρονα, μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο χωριό των Κουφονησίων (συνδιοργάνωση Δήμου Νάξου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Κέρος»)