Ημερολόγιο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Σύρο

  • Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 23 Δεκ. 2022 - 19:00

Σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στη Σύρο στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να πάρουν εορταστικές “ανάσες” και να χαρούν διασκεδαστικά και με κέφι.

Ακολουθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προς υπενθύμιση στο αναγνωστικό κοινό.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου

Σχολείο Καλικαντζάρων: Θεατρική παράσταση και παιδικά εργαστήρια. Διοργάνωση: Θέατρο Ανάποδα. Πινακοθήκη Κυκλάδων. Ώρα 09:00 για σχολεία (κατόπιν επικοινωνίας). Σάββατο 24/12. Ώρα 12:00 Τιμή εισιτηρίων: 6€ (προπώληση, ΑμεΑ, άνεργοι, αδέλφια), 8€ ταμείο Προπώληση: 19-23/12 στο Θεμέλιο, Αρχ. Λυκούργου 3.

Μικροί ζαχαροπλάστες εν δράσει... Διοργάνωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου - Ερμούπολης Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα γλυκάκια μας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η μυστική συνταγή για τα άσπρα τρουφάκια με καρύδα θα αποκαλυφθεί στην Παιδική Βιβλιοθήκη! Παιδική Βιβλιοθήκη. Ώρα έναρξης: 17:00.

Παραδοσιακά Κάλαντα στην Άνω Σύρο. Διοργάνωση: Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου «Ο Γέρος του Μωριά». Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου θα τραγουδήσει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Πελοποννήσου και Σύρου, στα σοκάκια του Μεσαιωνικού Οικισμού της Άνω Σύρου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με τερματισμό την Πορτάρα. Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου Ώρα έναρξης: 18:00.

Πού ζει ο Άγιος Βασίλης; Παιδική μουσικοθεατρική παράσταση από το Θέατρο Μορφές Έκφρασης. Διοργάνωση: Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Θέατρο Απόλλων. Ώρα έναρξης: 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Δελτία ελεύθερης εισόδου: ticketservices.gr & Ταμείο Θεάτρου Απόλλων.

Μουσικά Χριστούγεννα. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαζαρέττων. Γιορτή με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις! Θα συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου αλλά σε συνεργασία και με άλλους Συλλόγους θα μας ταξιδέψουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δεμένες με ιστορίες που θα μας καθηλώσουν. Θέατρο Ευανθία Καϊρη – Λαζαρέττα. Ώρα έναρξης: 18:00. Ελεύθερη είσοδος. Θα γίνει κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με πολλά δώρα.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Μουσικές ευχές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου εύχεται μουσικά Καλά Χριστούγεννα στους δημότες και τις Αρχές του νησιού. Πλατεία Μιαούλη Ώρα έναρξης: 11:00.

Γιορτή στους Πεζόδρομους. Εορταστικές εκδηλώσεις. Διοργάνωση: Δήμος Σύρου - Ερμούπολης & Εμπορικός Σύλλογος Σύρου. Εκδηλώσεις με μουσική, κεράσματα και διασκεδαστές για τα παιδιά το πρωί και το απόγευμα στις οδούς Θυμάτων Σπερχειού, Πρωτοπαπαδάκη, Σταματίου Πρωίου (μέχρι την οδό Κεας) και Ερμού. Πεζόδρομοι Ερμούπολης Ώρες: 11:00 - 14:30 & 17:30 – 21:00.

Αναπαράσταση της Φάτνης. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός σύλλογος Μάννα, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογο Λαζαρέττων & Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων. Κάτω Μάννα - Φωτιζόμενος Φοίνικας. Ώρα έναρξης: 18:00. Ελεύθερη είσοδος.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου

Το σπίτι του Άι Βασίλη. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Για 9η χρονιά, διοργανώνεται η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σύρου και των Κυκλάδων, για να απολαύσουν όλοι με ξεχωριστό τρόπο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, μεταμορφώνεται στο «Σπίτι του Άι Βασίλη» που θα είναι ανοιχτό για όλους με ελεύθερη είσοδο! Το εργαστήρι των Ξωτικών καθημερινά 17:30-20:00 Ο Άι Βασίλης παρέα με την Αγιοβασιλίνα και φυσικά τα ξωτικά τους θα σας καλωσορίζουν με αρκετή από την εορταστική χρυσόσκονη που θα φέρουν από το πολύ μακρινό τους χωριό. Δημιουργική απασχόληση παιδιών με ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές, face painting κ.ά. με στόχο τη διαπαιδαγώγηση και την ενθάρρυνση για ομαδικές δραστηρίοτητες. Επιμελήτρια η Ευγενία Σαγκινέτου Βοηθ. επιμέλεια από τον Ε. Φ. Σύλλογο «Ο Φοίνικας Σύρου». Είναι απαραίτητο οι μικροί φίλοι να έχουν συνοδό. Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου έως Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Έπαυλη Τσιροπινά – Ποσειδωνία. Είσοδος ελεύθερη. Άφιξη του Άι Βασίλη στις 17.00.