Μία πανδαισία ακουσμάτων του Συριανού τραγουδοποιού Γιώργου Μπάιλα

“Συριανές Μουσικές Οδύσσειες”

  • Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2023 - 06:16

Ένα αυγουστιάτικο μουσικό ταξίδι μέσα από συνθέσεις του Συριανού τραγουδοποιού, Γιώργου Μπάιλα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης στη Σύρο.

Στη συναυλία με τίτλο “Συριανές Μουσικές Οδύσσειες”, αναμένεται να λάβουν μέρος το μουσικό σχήμα “Αρμενιστές”, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Νεανική και Παιδική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, αλλά και ο Μουσικός Όμιλος Σύρου. Το συριανό κοινό, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού θα ακούσουν 27 τραγούδια από τα οποία τα τρία είναι σε στίχους της Βαλεντίνης Ποταμιάνου και ένα της Σταυρούλας Γερίκη, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μπάιλα. 

“Έχουμε επιλέξει τραγούδια για χορωδία, παιδικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια που μπορεί να τα συνοδεύσει και ενορχηστρώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα, τα περισσότερα από αυτά είναι έντεχνα και ροκ ακούσματα. Η συναυλία θα κλείσει με δύο λαϊκά και δύο ρεμπέτικα τραγούδια, καθώς και ένα νησιώτικο τραγούδι, που έχω γράψει για την κυρά Ειρήνη της Κινάρου”, τονίζει στην “Κοινή Γνώμη” ο Συριανός τραγουδοποιός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Μπάιλας, στα χρόνια που ασχολείται με τη σύνθεση και τη στιχουργική, έχει γράψει περισσότερα από 130 τραγούδια, ενώ έχει κυκλοφορήσει και 12 ολοκληρωμένες προσωπικές δουλειές του, στις οποίες έχουν συμμετάσχει πολλοί Συριανοί μουσικοί και τραγουδιστές. Χαρακτηριστικό είναι πως στη συναυλία της Δευτέρας αναμένεται να παρελάσουν από τη σκηνή περίπου 150 άτομα.

“Σημαντικό είναι ότι σε αυτή την καλοκαιρινή συναυλία πιστεύουμε ότι θα παραβρεθούν και πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι θα ακούσουν τραγούδια για πρώτη φορά. Η Σύρος έχει να παρουσιάσει σημαντικά πράγματα πάνω στη μουσική. Πρόκειται επί της ουσίας για την προβολή του Συριανού δημιουργού και αυτό το δείχνει η συμμετοχή που θα έχουμε στην συγκεκριμένη συναυλία, όπου θα συμμετέχουν περίπου 150 άτομα. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε προς τα έξω σημαντικές καλλιτεχνικές δημιουργίες, οι οποίες μέχρι σήμερα είναι “απομονωμένες” μέσα σε ένα νησί, μιας και δεν ακούγονται αλλού. Πρόκειται για δουλειές που μέχρι σήμερα ακούγονται μόνο στη Σύρο”, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπάιλας, ο οποίος μάλιστα, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους θα συμμετάσχουν στη συναυλία, δεχόμενοι να παρουσιάσουν στο κοινό δικές του δημιουργίες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η συναυλία θα αρχίσει στις 21:00 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.