"Τα έργα τέχνης ζωντανεύουν"

  • Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2014 - 06:10

Η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και πολλά ακόμη έργα τέχνης σπουδαίων καλλιτεχνών, που “διεγείρουν” τον εγκέφαλο και αφυπνίζουν τις αισθήσεις “ζωντανεύουν” χάρη στη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών του Ολοήμερου Τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα.

Η έκθεση φωτογραφίας του τμήματος αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ , που υλοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά και αφορούσε διάσημους πίνακες ζωγραφικής. Μετά την επεξεργασία, ανάλυση και πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων με αφορμή έργα διάσημων καλλιτεχνών , οι μαθητές προσπάθησαν να τα αναπαραστήσουν όσο πιο πειστικά γίνεται (φορώντας ανάλογα ρούχα, παίρνοντας τις ίδιες εκφράσεις προσώπου κ.α).

Αυτή ακριβώς η αναπαράσταση των μαθητών είναι το αντικείμενο της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται το Σάββατο 31 Μαΐου (19:30 – 22:00) και την Κυριακή 1 Ιουνίου (11:00 – 14:00) στην Αίθουσα Ροΐδη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Μαΐου στις 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 22810 61210