“Υδάτινες Ροές” της Σοφίας Αμβρουζή – Καστρινάκη

Εκεί όπου ανταμώνουν Τόποι και Άνθρωποι

Το νερό, άλλοτε ήρεμο και διαυγές κι άλλοτε ορμητικό και άγριο είναι το θέμα της προσωπικής έκθεσης ζωγραφικής της κ. Σοφίας Αμβρουζή-Καστρινάκη με τίτλο “Υδάτινες Ροές – Εκεί όπου ανταμώνουν Τόποι και Άνθρωποι”, που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη” στην Ερμούπολη.

Η κ. Καστρινάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με τη διδακτική τους. Έχει γράψει βιβλία Μαθηματικών για μαθητές Γυμνάσιου. Η ζωγραφική ήταν για κείνη μια συνεχής ενασχόληση και σημαντικός τρόπος έκφρασης. Στα μετεφηβικά χρόνια της παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου στο ατελιέ του ζωγράφου Κώστα Ηλιάδη. Από το 2006 μέχρι το 2009 παρακολούθησε μαθήματα στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου Αγ. Στεφάνου. Το 2010 μαθήτευσε στο ατελιέ του ζωγράφου Μιχάλη Κόκκινου. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Η πηγή της ζωής

Όπως υπογράμμισε στην “Κοινή Γνώμη” η συλλογή των έργων της με θέμα το νερό, ολοκληρώθηκε φέτος μετά από πολλά χρόνια δουλειάς και προσπάθεια της. Οι 32 εκτιθέμενοι πίνακές της ενισχύουν την καλοκαιρινή μας διάθεση και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την πηγή της ζωής μας, μέσα από πολλούς συμβολισμούς γύρω από τη διαύγειά του, την έλλειψή του, την ορμή του.

“Σε πολλά έργα η ζωγράφος ξεφεύγει και τα πινέλα της αγγίζουν τη μεταφυσική δίψα. Η ανεπιτήδευτη καθαρότητα διακρίνει, διακατέχει, συνθέτει και ενορχηστρώνει τη δύναμη του έργου της” σημειώνει ο κ. Κόκκινος, προσθέτοντας “η Σοφία Καστρινάκη δεν μιμείται δουλικά επηρεασμένη από μεγάλους δασκάλους! Θωρεί και επεξεργάζεται τη δική της σε εισαγωγικά δραματουργία”.

Αναφορικά με την ανταπόκριση των φιλότεχνων, η κ. Καστρινάκη χαρακτήρισε το κοινό της Σύρου “εξαιρετικό”. “Αξίζει να έρθεις στο νησί να δείξεις τη δουλειά σου. Το κοινό έχει αγωγή. Θα δείξει εκτίμηση και σεβασμό στον καλλιτέχνη”, επεσήμανε.

Η έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά: 11:00-14:00 και 19:00-22:00 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Ιουνίου.