“Δεν είναι ο βράχος που σωπαίνει τη θάλασσα” του Φώτη Γαλανόπουλου

"Στοπ καρέ...ονείρου"

Σαράντα “ονειρικές” διαστάσεις, εμποτισμένες με την ταξιδιάρικη διάθεση και την ελευθερία που προσφέρει το θαλασσινό στοιχείο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Γαλανόπουλου με τίτλο “Δεν είναι ο βράχος που σωπαίνει τη θάλασσα”.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην Πινακοθήκη Κυκλάδων το τριήμερο 20-22 Ιουνίου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομιλών Φουσκωτών Σκαφών στη Σύρο.

“Αν ήθελα να βάλω ένα γενικό τίτλο στο είδος της ζωγραφικής που εκπροσωπώ θα έλεγα “Στοπ καρέ...ονείρου”, αναφέρει στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Γαλανόπουλος, εκτιμώντας πως τα όνειρα έχουν πάντα σχέση με την πραγματικότητα και αντίστοιχα το πραγματικό συνδέεται άρρηκτα με το όνειρο.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του “δέσμιο” του υδάτινου στοιχείου, το οποίο δεν λείπει ποτέ από κανένα έργο του. “Πάντα θα υπάρχει ένα σύμβολο, το οποίο παραπέμπει στη θάλασσα και φυσικά συνδέεται με το όνειρο” σημειώνει, προσθέτοντας “ονειρευόμαστε πάντα σε χώρους που νιώθουμε άνετα, όμορφα, ευτυχείς και ελεύθεροι. Η θάλασσα αντιπροσωπεύει εδώ στη γη το σύμπαν, το άπειρο”.

Καταλήγοντας, ο κ. Γαλανόπουλος δήλωσε μαγεμένος, τόσο από τις ομορφιές της Σύρου, όσο και από τον χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων, καθιστώντας γνωστό ότι στα μελλοντικά σχέδιά του περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση μιας έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί για περισσότερες ημέρες στον πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι ο Φώτης Γαλανόπουλος γεννήθηκε το 1961 στη Δράμα. Είναι ζωγράφος και τα έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές αίθουσες τέχνης ανά τον κόσμο. Οι "Επιστολές" (εκδόσεις Ιωλκός, 2012) είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του που συνδυάζει το λόγο με τη ζωγραφική. Η πρώτη τιτλοφορείται "Ματιά του σύμπαντος στο χρόνο το δικό μας" και εκδόθηκε στο εξωτερικό.