Έκθεση ζωγραφικής της Αφροδίτης Γεωργίου

"Έμπνευση στο Αιγαίο"

Εμπνευσμένη από τις ομορφιές του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, τον υπέρλαμπρο ελληνικό ήλιο, αλλά και το απέραντο γαλάζιο, που καταφέρνει να “επαναπατρίσει” ακόμα και τους ορκισμένους φίλους της πόλης, είναι η έκθεση ζωγραφικής της Αφροδίτης Γεωργίου που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης “Εμμανουήλ Ροΐδης” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Οι 55 πίνακες της έκθεσης με τίτλο “Έμπνευση στο Αιγαίο” “ταξιδεύουν” το φιλότεχνο κοινό στην Ύδρα, στα Χανιά και στη Ναύπακτο, ενώ “αγκυροβολούν” στις Κυκλάδες με την πρωτεύουσα του νομού να “πρωταγωνιστεί”.

Η έντονη παρουσία της Σύρου στην πλειοψηφία των έργων δημιουργεί στον επισκέπτη την εντύπωση ότι η δημιουργός συνδέεται μαζί της με δεσμούς αίματος, αφού φωτίζει με το πινέλο της ιδιαίτερες πτυχές του νησιού, που θεωρητικά μόνο ένα “παιδί” της θα μπορούσε να τις γνωρίζει.

Ωστόσο, η κ. Γεωργίου εξηγεί ότι η σχέση της με τη Σύρο ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνου, μετά από παρότρυνση φίλων, που τη συμβούλευαν να εγκαταλείψει την Αθήνα και να αναζητήσει το νέο της σπίτι στην Ερμούπολη. Ο θαυμασμός της τόσο για την αρχόντισσα των Κυκλάδων, όσο και για την πολιτιστική ταυτότητά της την οδήγησαν στην περιοχή του Καρνάγιου, όπου διαμένει από τον Οκτώβριο του 2013.

“Η Σύρος εντυπωσιάζει”

Η ζωή της στο νησί αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ίδια, η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει τη συλλογή των έργων που εκτίθενται σήμερα, σε διάστημα έξι μόλις μηνών.

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα με σημείο αναφοράς τον Ταρσανά, τα Βαπόρια, το λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ “έκπληξη” αποτελούν πίνακες που απεικονίζουν επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και γωνιές, που με τα κατάλληλα χρώματα αναδεικνύονται, αποτινάζοντας από πάνω τους τα δεσμά μιας συνηθισμένης καθημερινότητας. “Το κοινό συγκινείται κυρίως από τα χρώματα και τις εναλλαγές της μέρας και της νύχτας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η καλλιτέχνης, καταλήγοντας ότι η “Σύρος θα είναι πάντα ένα νησί που θα δημιουργεί συναισθήματα και θα εντυπωσιάζει”.

Σημειώνεται ότι η έκθεση της κ. Γεωργίου θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Ιουνίου.