Ομαδική Εικαστική Έκθεση στην Ποσειδωνίας

"Αέναες Πνοές"

Είκοσι και ένας καλλιτέχνες συναντώνται αυτό το καλοκαίρι στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, η οποία για πρώτη φορά μετατρέπεται σε έναν πολυχώρο έκφρασης και δημιουργίας, υποσχόμενη στο κοινό μοναδικές εικαστικές και μουσικές συγκινήσεις, με την επιμέλεια του Κώστα Λεούση.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πλούσια συλλογή ζωγραφικών και φωτογραφικών έργων, ξύλινων κατασκευών, κοσμημάτων και λοιπών εμπνεύσεων, τα οποία συνθέτουν την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο “Αέναες Πνοές”.

Στην έκθεση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Βάλβης, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ανθή Ζάχου, Χρήστος Καμπριάνης, Κωνσταντίνος Καπετανόπουλος, Αγγελική Κασαλιά, Κατερίνα Κωστογιάννου, Δέσποινα Κουβάτσου, Κική Κούση, Κώστας Λεούσης, Λίζα Μερλίν Βασιλάτου, Μανό Πανά Καϊρη, Γιώργος Μαργέλης, Κατερίνα Μπαρδούλη, Αλεξάνδρα Παλάσκα, Σοφία Παπαδημητρίου Όορ, Φωτεινή Παππά, Νίκος Πολύζος, Σπύρος Κοντούλης, Μαίρη Τασούδη Γιαννουσάκη και Κατερίνα Τσιμπουράκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες από τις Ερασμία Μάνου (19 Ιουλίου) και τη Σοφία Βόσσου (6 Αυγούστου), που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”, ενώ θα παρουσιαστεί και η νέα ποιητική συλλογή της Γιάννας Καπερνέκα.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λεούσης, τέτοιες εικαστικές πρωτοβουλίες, συμβάλλουν στην ανάδειξη τόσο των εκτιθέμενων έργων, όσο και του ίδιου του χώρου. Παράλληλα, καθιστά γνωστό ότι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών είναι η τεχνική, αλλά και η ηθική που τους διακρίνει.

Δεν παραλείπει δε να σημειώσει, ότι κάθε εβδομάδα θα υπάρχει αλλαγή στη μορφή, προκειμένου να “παντρεύονται” και ζωγράφοι με διαφορετικές νοοτροπίες. Τέλος, η έκθεση θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει έργα σπουδαστών της Σχολής Μαρμαροτεχνίας από τον Πύργο της Τήνου, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια με μία σειρά γλυπτών που αξίζει να θαυμάσει το κοινό της Σύρου.