Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της Σύρου, αλλά και με την συμμετοχή ανθρώπων της τέχνης εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις αίθουσες Αλ. Παναγούλη και Γιάννη Ρίτσου του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, η έκθεση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου.

Στην έκθεση ήτανε παρόντες ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, η Εφέτης Πειραιώς Φεβρωνία Τσεκερτζόγλου, ο εκπρόσωπος της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής Αλέξης Αθανασίου, οι ζωργάφοι Μιχάλης Μακρουλάκης, Αχιλλέας Δρούγκας, Βασίλης Κουσουλάκος, Πέτρος Καραβέλας, Μαρία Ξαγοράρη και Αγγελική Μπρισνόβαλη.

Ειδικά για την έκθεση ήλθαν στην Σύρο επίσης ο γκαλερίστας Λευτέρης Κανακάκης, ο δικηγόρος και γνωστός συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος, ο στυλίστας Μάκης Τσέλιος και πολλοί άλλοι.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον φίλο και παλιό συμφοιτητή του Χρήστο Μποκόρο, - με τον οποίο είχαν συνυπάρξει και στον φοιτητικό Όμιλο Θεάτρου – Κινηματογράφου της Κομοτηνής -, που παρότι αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή καταξιώθηκε στον χώρο της Τέχνης, όχι μόνο ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους, αλλά και ως ένας καλλιτέχνης με προβληματισμό, άποψη και στοχασμό γι αυτά που δημιουργεί. Ο κ. Δεκαβάλλας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο για τα εικαστικά του Δήμου Γιώργο Αλτουβά, που επιμελήθηκε αυτής της σπουδαίας έκθεσης.

Ο παρευρεθείς συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος χαρακτήρισε την έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στη Σύρο, ως κορυφαίο εικαστικό γεγονός της Ευρώπης.

Η έκθεση που έχει ως τίτλο “τα στοιχειώδη” είχε φιλοξενηθεί από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τον Γενάρη 2014 στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ τον περασμένο Μάιο εγκαινιάστηκε στην Πορτογαλία, παρουσία πέντε υπουργών και δεκατεσσάρων πρεσβευτών διαφόρων κρατών.

Η έκθεση θα παραμείνει στη Σύρο μέχρι 30 Αυγούστου και θα είναι επισκέψιμη από τις 11:00 έως 13:30 και από 19:00 – 22:00 (Δευτέρα πρωί κλειστά).

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μποκόρος στην "Κοινή Γνώμη", πατώντας εδώ