“Μικρές Αποδράσεις” στην Άνω Σύρο

Γέφυρες φιλίας μέσω της τέχνης

Έξι φίλες, η Βάσω Καραγκιόζη, η Γιολάντα Ζιάκα, η Δέσποινα Πετροπούλου, η Ελευθερία Μπάιλα, η Κατερίνα Πλαστουργού και η Ρένα Μαυρίκου ένωσαν τις δυνάμεις τους και απέδειξαν στους εαυτούς τους ότι η τέχνη μπορεί να αποτελέσει τρόπο απόδρασης από την αφόρητη – πολλές φορές- πραγματικότητα όχι μόνο για εκείνους που την θαυμάζουν ή την εφαρμόζουν, αλλά και γι' αυτούς που την γεννούν και τη βιώνουν στο αίμα τους.

Καταγράφοντας κοινή πορεία μέσα από τα μαθήματα ζωγραφικής του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου με καθηγήτρια τη Μαρία Ξαγοράρη, οι έξι κυρίες παρουσίασαν την πρώτη ομαδική τους έκθεση με τίτλο “Μικρές αποδράσεις”, η οποία εγκαινίασε το επίσημο πρόγραμμα των εικαστικών εκθέσεων του φετινού καλοκαιριού.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα “Καμάρα” στην Άνω Σύρο, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σύρος Πολιτισμός 2015”. “Απόδραση, ή δραπέτευση, είναι η πράξη κρατούμενου ή φυλακισμένου που επιχειρεί να ανακτήσει την ελευθερία του. Στιγμές ελευθερίας είναι αυτές της ενασχόλησης μας με την τέχνη, μικρές, στιγμιαίες, αποδράσεις. Ταξίδι σε άγνωστη, ανεξερεύνητη περιοχή, εμπειρία που μοιραζόμαστε μεταξύ μας και σε κοινωνία με το θεατή”, δήλωσαν οι καλλιτέχνιδες.

Οι επισκέπτες του μεσαιωνικού οικισμού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές προσωπογραφίες, μαγευτικά τοπία, αλλά και πίνακες βασισμένους σε έργα μεγάλων ζωγράφων. “ Η έκθεση αυτή μας έφερε πιο κοντά , δίνοντάς μας ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την προσπάθειά μας με το κοινό του νησιού”, κατέληξαν.