Πανηγύρι για τον εορτασμό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στον Γαλησσά

Διατήρηση θρησκευτικών παραδόσεων

  • Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Εν όψει της γιορτής της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, διοργανώνεται την προσεχή Παρασκευή στις οκτώ και μισή το απόγευμα, πανηγύρι στην περιοχή του Γαλησσά από τον Ναυτικό Όμιλο Γαλησσά Σύρου, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσά, τον Σύλλογο “Άγιος Στέφανος” καθώς και τον Σύλλογο Επιχειρηματιών του χωριού.

Αναβίωση της “Φλεγόμενης Καρδιάς”

Στο πλαίσιο του εορτασμού, αρχικά θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στις επτά και μισή το απόγευμα, ενώ μετά το πέρας της, θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση του εθίμου της “Φλεγόμενης Καρδιάς” στις οκτώ και μισή, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το άναμμα μίας μεγάλης καρδιάς και τριών Σταυρών σε λοφίσκο απέναντι από την εκκλησία. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τις εννέα και μετά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι στο κέντρο του χωριού όπου καλείται ο κόσμος να χορέψει και να διασκεδάσει με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του πανηγυριού συμμετέχει φιλικά ο επιμορφωτικός φιλοτεχνικός σύλλογος “Ο Φοίνικας Σύρου” καθώς και το Εργαστηριακό παραδοσιακών χορών “Η σοφία της παράδοσης'”.

Ετικέτες: