Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής για το 2014 στη Δονούσα

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τη ψυχή τους

  • Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2014 - 08:45

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων μουσικόφιλων πραγματοποιήθηκε η ''Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής 2014'' στη Δονούσα όπου τιμήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία μορφή τέχνης που αγγίζει τις ψυχές όλων, μέσα από πλήθος δράσεων που προσέφεραν στους συμμετέχοντας στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Το διήμερο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε από τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό σύλλογο Δονούσας “Ο Ποσειδών” με την αρωγή της δημοτικής κοινότητας Δονούσας και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αξίζει να τονισθεί, ότι τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι ιδιώτες του νησιού προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν αφιλοκερδώς τους καλλιτέχνες που παρευρέθηκαν στο νησί για να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη μουσική συνάντηση δείχνοντας έμπρακτα το πνεύμα φιλοξενίας που τους διακατέχει.

Πλήθος δράσεων με τη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών

Γνώστες των παραδοσιακών χωρών δίδαξαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς σε όσους τυχερούς επισκέπτες παρευρέθηκαν στο νησί ενώ η ομάδα κουκλοθέατρου του νησιού παρουσίασε με αστείρευτη δόση χιούμορ ν παράσταση “Η λίμνη το 'σκάσε” προσφέροντας άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά. Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών ήταν η αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και μουσικών μύθων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας συνοδεία ζωντανής μουσικής ενώ όλο το διήμερο του φεστιβάλ πλαισιώθηκε με μουσικούς που ξεσήκωναν τον κόσμο του νησιού και τους επισκέπτες μέσα από τα παραδοσιακά και μικρασιάτικα ακούσματα.

Ετικέτες: