Καλοκαιρινό bazaar της Φιλοζωικής Ομάδας Σύρου

Bazaar με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειάς της για όλα τα αδέσποτα ζώα του νησιού μας διοργανώνει στην Αίθουσα των Ελλήνων Προσκόπων στην Πλατεία Μιαούλη, η Φιλοζωική Ομάδα Σύρου.

Στο bazaar, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 16 Αυγούστου, οι επισκέπτες θα βρουν δεκάδες παιχνίδια, παπούτσια, ρούχα, διακοσμητικά, κουζινικά, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά, gadget, κοσμήματα, χειροποίητα προϊόντα όπως τσαντάκια και σκουφάκια, λουριά και ρούχα για σκυλάκια, αναμνηστικά με το σήμα του ΦΟΣ, καθώς και πατίνια.

Στο έργο των εθελοντών του Φ.Ο.Σ, που καταβάλλουν τα μέγιστα, για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών, αναφέρθηκε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Βασιλική Δεναξά. Όπως τόνισε, το bazaar της ομάδας επαναλαμβάνεται δύο φορές τον χρόνο και τα έσοδα διατίθενται για αγορά φαρμάκων, στειρώσεων, τροφών υλικών κατασκευής και συντήρησης του αυτοσχέδιου καταφυγίου στα Λαζαρέττα, καθώς και για αμπούλες, οι οποίες είναι απαραίτητες ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. «Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, γιατί μία θεραπεία καλαζάρ κοστίζει 700-1.000 ευρώ, ενώ μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία για το ζώο», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι χάρη στο έργο τόσο των εθελοντών, όσο και του δήμου, ο οποίος περιθάλπει σκυλιά σε δικό του καταφύγιο στο Δήλι, δεν κυκλοφορούν αδέσποτα στο νησί. «Αν πετύχεις κάποιο σκυλί στο δρόμο, έχει ιδιοκτήτη, ο οποίος το αφήνει να προαυλίζεται ελεύθερα και αυτό μετά επιστρέφει στο σπίτι του». Κατέστησε δε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή το καταφύγιο του ΦΟΣ φιλοξενεί 55 σκυλιά, ενώ το καταφύγιο γύρω στα 23.

«Έχει δηλαδή τα μισά ζώα από αυτά που έχουμε εμείς», σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την προώθηση των υιοθεσιών η οποία θα συνέβαλε στη μείωση των αδέσποτων σκυλιών. «Δεν ξέρω τι δυνατότητα έχει ο δήμος για να προωθεί τις υιοθεσίες ή με ποια κριτήρια περιθάλπει τόσα σκυλιά, αλλά εμείς κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πείσουμε τον κόσμο να υιοθετήσει», κατέληξε.