Επτά φορείς του Γαλησσά, έκοψαν από κοινού την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, στην κατάμεστη ενοριακή αίθουσα του χωριού

«Παράδειγμα ενότητας και σύμπνοιας»

Όλο το χωριό του Γαλησσά, σε μία αγκαλιά, συγκεντρώθηκε στην ενοριακή αίθουσα του χωριού, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία διοργάνωσαν από κοινού, 7 φορείς του χωριού.

Στην ομαδική αυτή πρωτοβουλία, στην οποία παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, κ. Πέτρος Στεφάνου, εκτός από τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων και φίλων του Γαλησσά, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και της πλειοψηφίας των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί, καθώς με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, τόσο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, όσο και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργος Μαρακγκός, αλλά και πλήθος δημοτικών συμβούλων.

Οι διοργανωτές φορείς, η Ενορία του Γαλησσά, η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά, η Κάριτας Γαλησσά, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά, ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άγιος Στέφανος» και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Γαλησσά, κατάφεραν να φέρουν για ακόμη μία χρονιά, όλο το χωριό σε ένα γιορτινό τραπέζι, δίνοντας το παράδειγμα της ομόνοιας, της ομοψυχίας και της συνεργασίας.

Παράλληλα, από την Τοπικη Κοινότητα Γαλησσά, βραβεύθηκαν ο κ. Μαρκος Κ. Φρερης και ο κ. Φρανσουά Μ. Βουτσινος, ενώ θα ανακηρύχθηκε καιο κ. Γεωργιος Γ. Φρερης ως Επιτιμο Μελος του Ναυτικου Ομιλου Γαλησσα.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβ. Επίσκοπος Σύρου, υπενθύμισε, πως το νόημα των ημερών, είναι η έλευση του Χριστού, όχι μόνο στη Γη, αλλά και στη ζωή και την καρδιά των ανθρώπων. Όπως τόνισε, αυτή η γιορτή, «μας καλεί να είμαστε συμφιλιωμένοι με τους συνανθρώπους μας», «να αποδεχόμαστε τον πλησίον, να τον σεβόμαστε, να τον αγαπάμε», εξηγώντας, πως το να αποδεχόμαστε τον Ιησού, σημαίνει πως αποδεχόμαστε και τον πλησίον μας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Λεονταρίτης, υποστήριξε, πως σε μία εποχή που οι μεγάλες επενδύσεις και τα κονδύλια έχουν πλέον εκλείψει, «η ανάπτυξη σήμερα έρχεται μέσα απ’ την ίδια την κοινωνία. Πρέπει να αναπτυχθεί ο εθελοντισμός και ειδικά στις μικρές κοινωνίες», εξαίροντας αυτή την πρωτοβουλία των συλλόγων.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε, πως «τα έργα που δεν έγιναν στο Γαλησσά πέρσι, λόγω των capital controls, φέτος θα γίνουν», ενώ τόνισε, πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει το χωριό στις ανάγκες του.

Τα συγχαρητήριά του προς τους διοργανωτές φορείς, για την βράβευση των ανθρώπων που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στην ιστορία του Γαλησσά, έδωσε ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, κ. Μαραγκός, επισημαίνοντας, πως «ως Σύρος, κρατηθήκαμε στα δύσκολα έχοντας ως πυξίδα και οδηγό αυτά τα στοιχεία: Την παράδοση, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα έθιμά μας. Αυτά μας κράτησαν στις δυσκολίες, αυτά θα μας κρατήσουν και τώρα και θα αποτελέσουν μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Τέλος , πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά, κ. Γιάννης Βουτσίνος, απευθύνοντας τις ευχαριστίες του προς όλους τους συνδιοργανωτές, αλλά και τους παρευρισκόμενους, υπογράμμισε, πως «δίνουμε παράδειγμα ενότητας και σύμπνοιας σε όλο το νησί».