Κοπή πίτας από κοινού για τη Δημοτική Κοινότητας Βάρης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής “Η Πανάχραντος”

Μία γειτονιά, μία φωνή...

Το καλύτερο δυνατό για την περιοχή τους επιδιώκουν κι επιχειρούν τόσο η Δημοτική Κοινότητα Βάρης, όσο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής “Η Πανάχραντος” αποδεικνύοντας με την κοινή εκδήλωσή τους για την κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας, ότι η δύναμη κρύβεται στην ένωση δυνάμεων.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, μετέβησαν χθες το πρωί στην ενοριακή αίθουσα της Βάρης αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία λιτή γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους, κατά τη διάρκεια της οποία, απηύθυναν χαιρετισμό αρκετοί αιρετοί και από τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης καθώς κι εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης.

Πέραν των ουσιαστικών ευχών προς τους κατοίκους της περιοχής, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, όσο και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός αναφέρθηκαν σε έργα που αφορούν στην αναβάθμιση της περιοχής και στοχεύουν στην ικανοποίηση πολυετών αιτημάτων των πολιτών, ανάμεσα στα οποία και η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Βάρης, με τις προσπάθειες κι εκ μέρους της Περιφέρειας να προωθούνται συστηματικά εντός του 2016, ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο χωρικός αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου καθώς και πολλά μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας, ενώ ευχές απηύθυνε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου.

Τέλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τονίζοντας ιδιαίτερα το πόσο σημαντική κρίνεται η ενεργή συμμετοχή των ίδιων στα θέματα που απασχολούν την περιοχή και συνολικά το νησί.