Μηνύματα συνεργασίας και συλλογικότητας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «Δικαίωμα»

«Δικαίωμα» σε ένα δρόμο με λιγότερα αδιέξοδα

Με το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη, η αγάπη και η συνεργασία αποτελούν την πυξίδα που οδηγεί τον άνθρωπο σε ένα δρόμο με περισσότερα χαμόγελα και λιγότερα αδιέξοδα, ο Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ και ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα» έκοψε χθες το απόγευμα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Τη διαβεβαίωσή της ότι το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του με στόχο την παροχή βοήθειας στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, την αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και τη δημιουργία παραγωγικών εργαστηρίων, έδωσε στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος Ζωγραφιά Δόγου.

Η κ. Δόγου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σημαντικές δράσεις του Συλλόγου όπως η συλλογή καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και η συμβουλευτική υποστήριξη σε μέλη του συλλόγου για την άμεση επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων. Τέλος, σημείωσε ότι το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί καθημερινά από τις 12:00 έως τις 14:00, περιμένοντας όποιον χρειαστεί τη συνδρομή του.

Μεγαλείο ψυχής

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο εκτελών χρέη διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, Ευάγγελος Πανοηλίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς το Σύλλογο για το «μεγαλείο ψυχής» που επιδεικνύει καθημερινά μέσα από το πολύτιμο έργο του. Μάλιστα, ευχήθηκε στα μέλη του να συνεχίσουν να είναι ενωμένα σαν μία «γροθιά», παλεύοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα όλων εκείνων που βρίσκουν στην αγκαλιά τους ασφάλεια και δύναμη για ζωή. Όπως εξήγησε, ανάλογες προσπάθειες για επιβίωση καταβάλλει από την πλευρά του και το Νοσοκομείο, το οποίο είναι πρόθυμο να παρέχει τη βοήθειά του πάντα στο μέτρο του δυνατού. «Δυστυχώς οι πόροι είναι περιορισμένοι, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει αύριο και πού θα οδηγηθούμε, ωστόσο εσείς πρέπει να παραμείνετε ενωμένοι, γιατί επιτελείτε θεάρεστο έργο, που αγκαλιάζει την ανθρώπινη ψυχή και πολεμάει συνεχώς γι’ αυτή», κατέληξε ο κ. Πανοηλίας.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επί των κοινωνικών θεμάτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Αποστόλης Ρουσσουνέλος κατέστησε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή το νέο λογισμικό για την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Με το πρόγραμμα αυτό, τα χρήματα θα μεταφέρονται στο λογαριασμό των δικαιούχων εντός τεσσάρων ημερών.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» Απόστολος Ευκαρπίδης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ευκαρπίδης υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός σε προγράμματα και επικουρικές δράσεις του Νοσοκομείου που αφορούν είτε στον ιματισμό είτε στη συντήρησή του, κρίνοντας απαραίτητη την αυτοοργάνωση της κοινωνίας για τη στήριξη των δομών της. «Ας σταθούμε δίπλα σε αυτόν τον καινούριο σύλλογο, ο οποίος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει υψηλά το ηθικό του νοσοκομείου που συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του’, κατέληξε.