Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

Φέροντας κοντά Σύρο και Πόντο

Σε μία σχεδόν «οικογενειακή» εκδήλωση, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, με μικρά και μεγαλύτερα σε ηλικία να δίνουν δυναμικά το «παρών».

Αφού αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2015, μεταξύ αυτών, η πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού, για την παραχώρηση δικαιωμάτων σε φίλους του Συλλόγου, αλλά και η προσχώρησή του στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, η πρόεδρος, κ. Ράνια Πανταζή, σημείωσε την επιθυμία του ΔΣ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από τα μέλη του Συλλόγου, με σενάριο, βασισμένο στις αφηγήσεις του Μικρασιάτη δάσκαλου, Ζαχαρία Δρόσου, για την “κάθαρση” στη Μακρόνησο, στην οποία υποβάλλονταν οι Πόντιοι, κατά τη μετάβασή τους στην Ελλάδα, μετά τη γενοκτονία, αλλά και σε εκδήλωση που να αφορά στο ρόλο που διαδραμάτισε το Στρατόπεδο της Σύρου, φιλοξενώντας προσφυγόπουλα από την Αρμενία και τον Πόντο.

Τέλος, η κ. Πανταζή ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, τους επικεφαλής των Εκκλησιών, τους υπολοίπους συλλόγους, αλλά και τα ΜΜΕ, για τη στήριξη, την οποία έχουν δείξει έμπρακτα στον Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, ευχόμενη καλή χρονιά σε όλους.