Η ψυχή και το συναίσθημα γιορτάζουν στη Μύκονο

Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει

Με βάση το πνεύμα συνεργασίας και τη θετική σκέψη, κατευθυντήριες αρχές της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου με προορισμό την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού, οι τοπικοί φορείς ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για όλο τον μήνα Μάρτιο.

Οι εκδηλώσεις είναι και φέτος αφιερωμένες στην ψυχή και το συναίσθημα, που από πέρυσι γιορτάζουν την Άνοιξη στο νησί της Μυκόνου, με στόχο να παροτρύνουν μικρούς και μεγάλους να ανοίγουν την καρδιά τους, να εκφράζονται ελεύτερα και να ζουν καλύτερα.

«Ψυχή» της πρωτοβουλίας παραμένει ο Πολιτιστικός, Αθλητικός και Κοινωνικός Οργανισμός (Π.Α.Κ.Ο) «Γεώργιος Αξιώτης», ενώ συμπράττουν ο Δήμος Μυκόνου, η ΚΔΕΠΠΑΜ και οι Παιδικοί Σταθμοί σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του νησιού.

Συναισθήματα από τον κύκλο της ζωής

Το πρόγραμμα των φετινών δραστηριοτήτων εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα στις 17:00, στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Μεράς με την εκδήλωση του Σωματείου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου «Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει». Μικροί και μεγάλοι αντλούν συναισθήματα μέσα από παραμύθια, παροιμίες και έθιμα του τόπου μας από τον κύκλο του χρόνου, τον κύκλο της ζωής μας. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 18:30, στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Στέγης Μελέτης Παναγιώτη Κουσαθανά.

Φίλοι από τα παλιά και η καρδιά αναπετά

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου «οι φίλοι βλέπουν φίλους, κι αναπετά η καρδιά τους». Το ραντεβού δίνεται στο Καζίνο της Τσικνοπέμπτης. Εκεί θα μαζευτούν, όπως παλιά, με τα όργανα, το καλαθάκι τους, αλλά και την καλή τους καρδιά. Θα βρεθούν, θα τα πουν, θα αναθαρρήσουν από τις στεναχώριες και θα βρουν μία ευκαιρία να βγουν έξω από το σπίτι τους, ακόμα κι αυτοί που δεν το συνηθίζουν πλέον. Θα ανταμώσουν στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος Άνω Μεράς»!

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί από την Ομάδα Καρναβαλιού το κυνήγι θησαυρού του Μερμελέχα, που θα εμπλουτιστεί με περισσότερους γρίφους και με μεγαλύτερη δυσκολία.

Την ίδια ημέρα, η Λέσχη Γαστρονομίας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Κοινοτικό Κατάστημα της Άνω Μεράς να «πήξουν μαζί τυρί και να κάνουν τη ζωή τους απολαυστική».

Ρόδα, χρώμα και συναίσθημα

Την επόμενη ημέρα «Ρόδες, γέλια και χαρά, χρώματα και παιχνίδια με συναισθήματα πολλά» θα κατακλύσουν τη Χώρα Μυκόνου. Ποδήλατα και πατίνια στη σειρά με αφετηρία το Ξενοδοχείο Λητώ, θα ξεκινήσουν στις 11:00 με τερματισμό το Δημαρχείο! Εκεί, μεγάλα αερόστατα και πίνακες ζωγραφικής θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους να εκφράσουν και να αποτυπώσουν συναισθήματα με παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών του Δήμου Μυκόνου!

Το επόμενο Σαββατοκύριακο η Μύκονος θα χορέψει σε ρυθμούς Καρναβαλιού. Ο Δήμος Μυκόνου, ο ΠΑΚΟ Αξιώτης και η Ομάδα Καρναβαλιού διοργανώνουν το Σάββατο 12 Μαρτίου στην πλατεία της Άνω Μεράς, ψυχαγωγικά παιχνίδια με ζογκλέρ, για τους μικρούς φίλους τους. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την επόμενη ημέρα με το Μυκονιάτικο Καρναβάλι 2016 στη Χώρα, ένα θεσμό που καθιερώθηκε και αγαπήθηκε θερμά. Κάθε συναίσθημα έχει θέση. Διαλέξτε το, φορέστε το και εκτονωθείτε!

Ομαδικά θεατρικά και εικαστικά παιχνίδια

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, παιδιά από 5 έως 105 ετών συναντώνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ και συμμετέχουν σε ομαδικά, θεατρικά και εικαστικά παιχνίδια με την ηθοποιό και εμψυχώτρια του θεατρικού εργαστηρίου της ΚΔΕΠΠΑΜ, Μυρτώ Μολανδώνη. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 697 6263532 και 22890 27791 μέχρι 15/3.

Μαγειρική και συναίσθημα μπερδεύονται γλυκά για παιδιά 4-7 ετών, την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11:00. Η δράση «Της καρδιάς ζυμώματα» θα πραγματοποιηθεί από τη Λέσχη Γαστρονομίας στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Μεράς.

Παραμύθια απ’ τα παλιά

Βεγγέρες και παραμύθια απ’ τα παλιά για όσους θέλουν να τα θυμηθούν και γι’ αυτούς που θέλουν να τα μάθουν μας υπόσχεται ο Σύλλογος Γυναικών «Ανωμερίτισσες». Σημειώνεται ότι στο παρελθόν οι Μυκονιάτες μαζεύονταν και ‘λεγαν παραμύθια και μέσα από αυτά μίλαγαν για τις έγνοιες τους, τους φόβους τους, τα συναισθήματά τους. Μαζεμένοι γύρω από τη φωτιά με στραγάλια και σταφίδες περνάγανε την ώρα τους και περνάγανε καλά. Βεγγέρα την έλεγαν». Η βεγγέρα του Συλλόγου Γυναικών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος Άνω Μεράς.

Περιβόλι συναισθημάτων

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, ένα ταξιδιάρικο σύννεφο, αλλιώτικο, μαζεύει συναισθήματα και τα σκορπάει για να μεταμορφωθούν σε λουλούδια. Η ομάδα «Νηπιαγωγοί σε δράση» προσκαλούν παιδιά 4-8 ετών στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Μεράς για να φτιάξουν όλοι μαζί το δικό τους περιβόλι με τα ολάνθιστα λουλούδια τους, τα συναισθήματά τους.

Τέλος, την Κυριακή 27 Μαρτίου, τα συναισθήματα σεργιανίζουν στο γιαλό. Φτιάχνουμε καραβάκια και ταξιδεύουμε με συναίσθημα το συναίσθημα και την ευχή μας στο γιαλό στις 11:00 π.μ. στην ΚΔΕΠΠΑΜ για μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης» Δημήτρης Κοντιζάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μυκόνου, οι Σύμβουλοι του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και η αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης του 1ου Παιδικού Σταθμού του Π.Α.Κ.Ο. Αξιώτης Ευφροσύνη Νικητιάδου και η Ομάδα Εργασίας του Δήμου Μυκόνου, ευχαριστούν πολύ όλους όσους ευγενικά και γενναιόδωρα συμμετείχαν στην διοργανωση των εκδηλώσεων καταθέτοντας πολύτιμο χρόνο, κόπο, ιδέες και ψυχή!

Ετικέτες: