Ποδηλατάδες, παραμύθια και ψυχοκινητικές δραστηριότητες για παιδιά

Τα συναισθήματα «φωλιάζουν» στη Μύκονο

Με ιδιαίτερη θέρμη η τοπική κοινωνία της Μυκόνου αγκάλιασε και φέτος τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Οργανισμού «Γεώργιος Αξιώτης», αφιερωμένες στην ψυχή και το συναίσθημα, που τον Μάρτιο του 2015 απέκτησαν τη δική τους γιορτή, με στόχο να παροτρύνουν μικρούς και μεγάλους να εκφράζονται ελεύθερα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη του Δήμου Μυκόνου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, των Παιδικών Σταθμών και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του νησιού.

Ζωή – η μεγάλη δασκάλα

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Κοινοτικό Κατάστημα της Άνω Μεράς με την εκδήλωση του Σωματείου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου «Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει». Η κ. Δήμητρα Νάζου υποδέχτηκε τους μικρούς φίλους του Μουσείου για να φτιάξουν παρέα Μάρτηδες και να συζητήσουν για τον Μάρτη. Μικροί και μεγάλοι άντλησαν συναισθήματα μέσα από παραμύθια, παροιμίες και έθιμα του τόπου μας από τον κύκλο του χρόνου, τον κύκλο της ζωής μας.

Με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς Γιάννη Ζουγανέλη (Νικολαρίδη) διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά το παραδοσιακό "καζίνο" (γιορτή). Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας έφεραν τα καλούδια τους και διασκέδασαν με τους ήχους της παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής. Οι φίλοι είδαν φίλους και αναπέταξε η καρδιά τους με την αναβίωση ενός εκ των ωραιότερων εθίμων των προγόνων μας.

Με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά το Κυνήγι θησαυρού του Μερμελέχα, που διοργάνωσε η Ομάδα Καρναβαλιού, εμπλουτίζοντάς το με περισσότερους γρίφους. Η ανάδειξη των νικητών και η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων έγινε παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά.

Ζωγραφίζοντας τα συναισθήματά μας

Τέλος, «Ρόδες, γέλια και χαρά, χρώματα και παιχνίδια με συναισθήματα πολλά» κατέκλυσαν χθες τη Χώρα Μυκόνου. Ποδήλατα και πατίνια στη σειρά με αφετηρία το Ξενοδοχείο Λητώ, ξεκίνησαν στις 11:00 με τερματισμό το Δημαρχείο. Εκεί, μεγάλα αερόστατα και πίνακες ζωγραφικής περίμεναν τους μικρούς ποδηλάτες για να εκφράσουν και να αποτυπώσουν συναισθήματα με την καθοδήγηση παιδαγωγών των παιδικών σταθμών του Δήμου Μυκόνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ψυχοκινητικές δραστηριότητες στο γιαλό, μπροστά στο Δημαρχείο και τον Άγιο Νικολάκι.

Έπεται και συνέχεια

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου η Μύκονος θα χορέψει σε ρυθμούς Καρναβαλιού. Ο Δήμος Μυκόνου, ο ΠΑΚΟ Αξιώτης και η Ομάδα Καρναβαλιού διοργανώνουν το Σάββατο 12 Μαρτίου στην πλατεία της Άνω Μεράς, ψυχαγωγικά παιχνίδια με ζογκλέρ, για τους μικρούς φίλους τους. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την επόμενη ημέρα με το Μυκονιάτικο Καρναβάλι 2016 στη Χώρα, ένα θεσμό που καθιερώθηκε και αγαπήθηκε θερμά.

Ετικέτες: