Πίτες και πιτάκια από την Κρήτη στον Πλατύ Γιαλό

  • Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2016 - 14:37

Το λιμάνι του Ρεθύμνου προσεγγίζει την Τρίτη 5 Απριλίου η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, συνεχίζοντας τα νόστιμα ταξίδια της πιάνει το λιμάνι του Ρεθύμνου. Γεύσεις από την πατρίδα του την Κρήτη θα μοιραστεί μαζί μας ο μάγειρας Μανώλης Φουρναράκης.

Από το εύρος της μεγάλης αυτής κουζίνας -που μοιάζει αν όχι να αποτέλεσε την μήτρα, τουλάχιστον να μπόλιασε δεκάδες τοπικές νησιωτικές κουζίνες- θα περιοριστούμε κυρίως στις μικρές πίτες, τα πιταράκια, που γίνονται στο τηγάνι και κάποιες παλιότερα ψήνονταν σε καυτές μεταλλικές επιφάνειες.

Ανάμεσά τους:

- Καλιτσούνια Ρεθυμνιώτικα με νωπό ανθότυρο και με μάραθο,

- Πίτες Ανεβατές με τυρί και με μάραθο,

- Σφακιανή πίτα με τυρί και

- Μαραθόπιτα

Ο Μανώλης Φουρναράκης είναι Κρητικός στην καταγωγή και στην παρουσίασή του θα δουλέψει με βάση το τυρί και τον μάραθο που είναι στην εποχή του και θα μας δείξει διαφορετικά ζυμάρια από το Ρέθυμνο και τα Σφακιά.

Η μαγειρική συνάντηση της Λέσχης θα φιλοξενηθεί από τον Νίκο Κλειδάκη και την οικογένειά του στο εστιατόριό τους το Gallop αύριο στις 18:00. Βρίσκεται στην κατηφόρα του Πλατύ Γιαλού, αριστερά κατεβαίνοντας, απέναντι από το ξενοδοχείο Mykonos Blue.