Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των χορευτικών ομάδων του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου

Ένα αντίο… «φωτιά»

Μία ακόμη χρονιά “αποχαιρέτησαν” οι μαθητές του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, με μία φαντασμαγορική, όπως κάθε χρόνο, εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που «γιόρτασε» μαζί με το Λύκειο τις τελευταίες ημέρες της άνοιξης και την έλευση του θέρους.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ανοιχτού γηπέδου του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» (Φρερ), με συμμάχους τον καλό καιρό και κυρίως την αστείρευτη όρεξη για χορό, όλοι οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, από τους μικρότερους μέχρι τους μεγαλύτερους, «ταξίδεψαν» τους θεατές, στα «μονοπάτια» της λαϊκής μας παράδοσης, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, απ’ όλες τις «γωνιές» της Ελλάδας, ως ένα δείγμα από τη δουλειά, που πραγματοποίησαν καθ’ όλο το προηγούμενο έτος.

Στους μαθητές, που φέτος τελείωσαν το Λύκειο, απονεμήθηκαν από την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, κ. Χριστίνα Λιγοψυχάκη, τιμητικά διπλώματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, όλα τα φώτα έσβησαν, μικροί, μεγάλοι και… μεγαλύτεροι, σχημάτισαν μία χορευτική «αγκαλιά», κρατώντας στα χέρια μικρές «φλόγες» και με αυτή την ατμοσφαιρική χορογραφία, έδωσαν ραντεβού για το επόμενο λυκειακό έτος, που θα ξεκινήσει αισίως τους φθινοπωρινούς μήνες.