Η καρδιά της Αποκριάς χτύπησε στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου

Ένα πολύχρωμο και ορμητικό «ποτάμι» χαράς, ανεμελιάς και αισιοδοξίας πλημμύρισε για μία ακόμη χρονιά την αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου παιδικού αποκριάτικου πάρτι του.

Περισσότερα από 140 παιδιά ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου για να γιορτάσουν παρέα τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου.

Κομψότατες πριγκίπισσες, αγαπημένοι σούπερ ήρωες, αξιολάτρευτα ζωάκια και πολλοί άλλοι χαρακτήρες αναμετρήθηκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό γλυκύτητας και χαριτωμενιάς, με νικητές το κέφι και τα διάπλατα χαμόγελα των μικρών μασκαράδων.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα ενδιαφέροντα παιχνίδια που διοργάνωσαν οι δασκάλες χορού, αλλά και να κερδίσουν, κατόπιν κληρώσεως, κάποιο από τα δώρα που προσέφεραν αφιλοκερδώς στο Λύκειο επιχειρήσεις του νησιού.

Μελλοντικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Στην προσπάθειά του να χτίσει ισχυρούς δεσμούς με το «μέλλον» αυτού του τόπου, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου συνεχίζει τις δράσεις του για τους μικρούς φίλους του, πάντα σε συνεργασία με την νηπιαγωγό και συγγραφέα κ. Χαρά Κατσαρή.

Στα άμεσα σχέδιά του περιλαμβάνεται και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου. Τις προσεχείς ημέρες, τα μέλη του Λυκείου θα υποδεχτούν στο χώρο τους, μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων του νησιού, με τους οποίους θα παίξουν, θα συζητήσουν για το παιδικό παραμύθι και θα δημιουργήσουν διαδραστικούς πίνακες. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και τις συγγραφικές τους ικανότητες, φτιάχνοντας το δικό τους παραμύθι με τους ήρωες που οι ίδιοι θα έχουν επιλέξει. Το παραμύθι αυτό θα τυπωθεί και θα παραδοθεί στην κάθε τάξη, με σκοπό να το φυλάξει στη βιβλιοθήκη της.

Τέλος, το Σάββατο 2 Απριλίου, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου θα πραγματοποιήσει μία ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα συνεστιάσεων του ξενοδοχείου Ερμής με θέμα τη χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο χειρουργός οδοντίατρος κ. Ζήσης Κουδιγκέλης και ο πνευμονολόγος Χαράλαμπος Μερμίγκης.