Ο χορός και το κρασί “έλιωσαν” τον Πάγο

Ένα πανηγύρι από τα παλιά έζησαν όσοι βρέθηκαν την παραμονή της Παναγίας στον Πάγο. Άφθονο κρασί, ατελείωτο φαγητό και ασταμάτητος χορός και τραγούδι συνέθεσαν τη βραδιά στον κατάμεστο χώρο που είχε διαμορφωθεί στον Πάγο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από την “σοφία της παράδοσης” και η βραδιά άναψε όταν έπιασε το μικρόφωνο ο Χρήστος Φιοράντης και η Τηνιακή κομπανία, που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν για πολλές ώρες.

Η είσοδος στην εκδήλωση συνδυάστηκε με λαχειοφόρο αγορά, με δώρα που κληρώθηκαν στη διάρκεια της βραδιάς, τα οποία διέθεσαν γνωστές επιχειρήσεις του νησιού.

Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι αλλά και τουρίστες δεν δίστασαν να ανέβουν στην πίστα και να ακολουθήσουν τα βήματα της παράδοσης, με τα νησιώτικα να έχουν την τιμητική τους.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και Δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, ο οποίος γιόρτασε και τα γενέθλιά του, με τον Χρήστο Φιοράντη να του αφιερώνει το τραγούδι των γενεθλίων. Απευθυνόμενος στον κόσμο ο Δήμαρχος, ανέφερε “Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους και στους εορτάζοντες. Αυτή ήταν μεγάλη έκπληξη γιατί ήταν μυστικό, δεν το ήξερε κανείς και δεν ξέρω πως το μάθανε. Πάντως με δανεική τούρτα έκανα τα γενέθλιά μου. Καλή διασκέδαση σε όλους”.

Ετικέτες: