Παρουσίαση του προγράμματος "International Jazz Day"

Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου 2014
  • Σάββατο, 26 Απριλίου, 2014 - 20:19
  • /   Eνημέρωση: 28 Απρ. 2014 - 7:21
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων του “International Jazz Day”, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στο θέατρο Απόλλων, όσο  και στην αίθουσα τέχνης “Γιάννη & Ελένης Βάτη” παρουσιάστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον αρμόδιο επί των πολιτιστικών θεμάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρη Γρυπάρη και τον υπεύθυνο α.μ.κ.ε. "b jazz”, Θωμά Αλβέρτη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γρυπάρης αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ελληνικής επιτροπής της Unesco, με την υποστήριξη του δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλβέρτης τόνισε ότι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τη διοργάνωση αξιόλογων καλλιτεχνικών δρώμενων, χάρη στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της. Εξήγησε ακόμα ότι ειδικά με την Jazz έχει να επιδείξει μία αξιόλογη δραστηριότητα, δεδομένου ότι μεγάλα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας Jazz σκηνής έχουν φιλοξενηθεί και έχουν επιλέξει την Σύρο για τις εμφανίσεις τους, όπως: JazzXpress – Eric Inake Group, Braam DeJoode Vatcher Trio, Ramon Valle Trio, Human Touch, Ανδρέας Συμβουλόπουλος Trio, Στράτος Βουγάς Quartet, Μusic of the Heart Jazz Trio, Momo Trio κ.α.)
Στόχος των υπευθύνων είναι η διοργάνωση να καθιερωθεί ως θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με επίκεντρο την Ερμούπολη της Σύρου.

Ο συναυλιακός κύκλος ξεκινάει αύριο στις 21:30 στο Θέατρο Απόλλων, όπου θα εμφανιστούν επί σκηνής οι Tapmotif Sextet, ενώ τη “σκυτάλη” θα πάρουν οι Next Step Quintet. Παράλληλα, στην Αίθουσα Τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη” θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Συριανού φωτογράφου Γιάννη Γρυπάρη με φωτογραφίες από Ελληνες Jazz μουσικούς που θα κρατήσει μέχρι και 30/4. Στην έκθεση συμμετέχει και ο φωτογράφος του περιοδικού Jazz & Τζαζ Λευτέρης Αρβανίτης. Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στις 20:00 θα παρουσιαστεί η ιστορία του swing και performance με συμμετοχή του κοινού από τον Αλέξη Μαρίνη και την ομάδα του που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη. Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων. Τρίτη 29 Απριλίου, θα εμφανιστούν στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων οι Gabriel Improta (guitar) και  Miranda Verouli (singer), καθώς και το μουσικό σχήμα του Γιώργου Τρανταλίδη και των 4 Generation

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Tο "Ονειρο" θα συμμετέχει στην International Jazz Day 2014 με extra live του βραζιλιάνου δεξιοτέχνη κιθαρίστα Gabriel Improta και της Μιράντας Βερούλη. !!!

Σημειώνετι ότι φέτος είναι η γενέθλια χρονιά του θεάτρου Απόλλων καθώς συμπληρώνει τα 150 χρόνια του και η "International Jazz Day 2014 θα είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει.

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα