Under the stars...ο εορτασμός της τζαζ μουσικής στη Σύρο

Με φόντο το επιβλητικό Δημαρχείο της Σύρου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το πρώτο μέρος του τριήμερου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της τζαζ μουσικής στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Παρά το γεγονός ότι ο προγραμματισμένος συναυλιακός χώρος ήταν το αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, η όμορφη βραδιά αλλά και το ένθερμο κοινό που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Μιαούλη προέτρεψαν τους διοργανωτές να μεταφέρουν την εκδήλωση στα σκαλιά του Δημαρχείου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικούς από τους κορυφαίους εκπροσώπους της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, όπως ο Γιώργος Κοντραφούρης, ο Γιώτης Σαμαράς και ο Αντρέας Πολυζωγόπουλος.

Την επίσημη έναρξη του “International Jazz Day” στην Ερμούπολη κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει και να διοργανώσει ένα φεστιβάλ τζαζ μουσικής, καθιστώντας την Ερμούπολη και τη Σύρο ένα κομμάτι του παζλ σε όλο τον κόσμο.

“Η τζαζ μουσική δεν είναι κάτι μακρινό, είναι κάτι δημιουργικό που μπορεί να σε ταξιδέψει. Ως περιφέρεια έχουμε αποδείξει ότι είμαστε κοντά στον νεωτερισμό, στην προσπάθεια αλλά και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από φορείς και συλλόγους. Μαζί με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη προσπαθούμε να θεσμοθετήσουμε σπουδαίες εκδηλώσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν θεσμούς για τα επόμενα χρόνια. Η Σύρος είναι το ιδανικό νησί για μία τέτοια εκδήλωση, διότι έχει αποδείξει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι ο πολιτισμός είναι στο DNA της και συγκεκριμένα ότι έχει τεράστια μουσική παράδοση. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που αυτή η εκδήλωση παίρνει μορφή, σάρκα και οστά στη Σύρο και είναι η μοναδική που πραγματοποιείται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου.

Το “παρών” στη συναυλία έδωσαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού και ο δημοτικός σύμβουλος Φραγκίσκος Βακόνδιος.