Ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι 1550 ρόκαραν στην Πλατεία Μιαούλη

Συναίσθημα και ρυθμός μέχρι τελικής πτώσης

Με απόλυτη επιτυχία πέτυχε το «στοίχημα» των επιχειρηματιών της Πλατείας Μιαούλη να «ταρακουνήσουν» την πεζοδρομημένη Ερμούπολη μέσα από μία μοναδική μουσική πρόταση που έφερε κοντά μικρούς και μεγάλους με συνδετικό κρίκο το ροκ, που όχι μόνο ζει, αλλά παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας τους, οι 1550, το καλύτερο ελληνικό ροκ συγκρότημα των τελευταίων ετών συναντήθηκαν επί σκηνής με τον αιώνιο έφηβο Λάκη Παπαδόπουλο, δίνοντας στη νύχτα μας μελωδία, συναίσθημα και ρυθμό μέχρι τελικής πτώσεως.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει αγαπημένα τραγούδια του συγκροτήματος όπως «τις νύχτες ντύνομαι παιδί», «Αμερικάνο», «να καιγόμουνα», «εγώ είμαι για σένα» και «Στη Δύση», καθώς και γνωστές επιτυχίες άλλων δημιουργούν «πειραγμένες», που εκτόξευσαν το κέφι στα ύψη.

Γκεστ σταρ της βραδιάς ήταν ο γνωστός τραγουδοποιός της παλιάς ροκ γενιάς Λάκης Παπαδόπουλος που ταξίδεψε το κοινό με τ’ αλησμόνητα: «για να σ εκδικηθώ», «γυριστρούλα», «σερενάτα», «το παλιό μου παλτό», «ο κουρσάρος», «τσίχλα χωρίς ζάχαρη», «και θα χαθώ» και φυσικά «το τραγούδι της ερήμου», το οποίο τραγούδησαν με ένα στόμα μια φωνή μικροί-μεγάλοι.

Σημειώνεται ότι ο Λάκης Παπαδόπουλος, γιορτάζει φέτος τριάντα πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι. Από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, o «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ» μελοποίησε Έλληνες και ξένους ποιητές, συνδύασε τους ήχους της ροκ με λαϊκά ακούσματα και συνεργάστηκε με σπουδαίους ερμηνευτές,.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός τραγουδοποιός, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την εφηβική του διάθεση ξεσήκωσε και συνεπήρε το συριανό κοινό με τις μουσικές ιστορίες του.

Σημειώνεται ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος παρείχε την ηχητική κάλυψη της βραδιάς. Στα άμεσα σχέδια των επιχειρηματιών της πλατείας περιλαμβάνεται μία ακόμη συναυλία, καθώς και μια παιδική εκδήλωση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου, μεταδίδοντας ότι το ιστορικό κέντρο είναι φιλόξενο και για τους μικρούς δημότες.