Ο Μπάμπης Στόκας έδιωξε τη "μοναξιά" απο την Πλατεία Μιαούλη

Στα γνωστά και αγαπημένα μουσικά του λημέρια ταξίδεψε το συριανό κοινό ο αγαπημένος Μπάμπης Στόκας, ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να διώξει μακριά τη «μοναξιά» που εδώ και μήνες κυριαρχούσε στην πλατεία Μιαούλη, αλλά να ενώσει μικρούς και μεγάλους σε μία συναυλία που θα αφήσει τη σφραγίδα της στο φετινό πρόγραμμα «Σύρος Πολιτισμός».

Η εταιρία Action Εστί σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης υποδέχτηκαν τον Αύγουστο με μία μοναδική εμφάνιση του Μπάμπη Στόκα, το δεύτερο κατά σειρά μεγάλο μουσικό γεγονός του νησιού μετά τη συναυλία των Κώστα Χατζή – Πέγκυς Ζήνα στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου».

Με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την αισθαντική ερμηνεία του, ο Μπάμπης Στόκας ταξίδεψε μουσικά τη Σύρο από το χθες στο σήμερα, μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα.

Ένα ταξίδι επί σκηνής από κομμάτια των ΠΥΞ ΛΑΞ, σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι μας τραγουδήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε. Μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές με τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο αλλά και που συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία.

Μαζί του η νεαρή ερμηνεύτρια Φρόσω Στυλιανού από τη Λευκωσία της Κύπρου και μια εξαιρετική ομάδα μουσικών και τεχνικών που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Πλήκτρα: Δημήτρης Μπέλλος

Μπάσο: Χάρης Χαραλάμπους

Τύμπανα: Στέφανος Λογοθέτης

Κιθάρες: Δημήτρης Καράσουλος

Ήχος: Σάκης Πυριόχος

Μετά το τέλος της συναυλίας, η οποία διήρκησε περισσότερο από 2,5 ώρες, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού ευχαρίστησε τον κ. Στόκα για την όμορφη βραδιά που χάρισε στους Συριανούς και του απένειμε ένα αναμνηστικό δώρο.