Η καθιερωμένη μουσική γιορτή στον πεζόδρομο της Ερμούπολης παρέσυρε κατοίκους και επισκέπτες σε ρυθμούς swing και jazz

Αποθεωτική λήξη του 8ου Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης άλλη μία διοργάνωση του Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, το οποίο κάθε χρόνο καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πλήθος εκδηλώσεων που διεξάγονται παράλληλα στο νησί, χάρη στο αμείωτο κέφι, τη ζωντάνια και το παρεΐστικο κλίμα του, που διαρκώς προσελκύουν καινούριους φίλους.

Μικρές μουσικές εστίες σε διάφορα σημεία των πεζοδρομημένων οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη συνετέλεσαν, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην ιδανική κορύφωση της όγδοης -κατά σειρά- έκδοσης του φεστιβάλ, παρασύροντας κατοίκους και επισκέπτες σε ρυθμούς swing και jazz.

Με τη διάθεση στο κόκκινο, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν δείγμα της δουλειάς που πραγματοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενη εβδομάδας στις εγκαταστάσεις του Ποιμαντικού Κέντρου «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδωνία, ξεσηκώνοντας το κοινό. Από τις καλύτερες στιγμές της τελετής λήξης ήταν η εντυπωσιακή χορογραφία με υπεύθυνη τη Μαριάντζελα Σαλίχου από τους «Athens Lindy Hop», αλλά και η καθιερωμένη σύμπραξη όλων των φετινών μαθητών των σεμιναρίων.

Ολοένα και πιο ψηλά στην προτίμηση του κοινού

Προβαίνοντας σ’ έναν σύντομο απολογισμό των φετινών δράσεων, οι διοργανώτριες του φεστιβάλ Κριστέλ Λούκιτς και Κάντια Πρίντεζη εξέφρασαν στην «Κοινή Γνώμη» την ικανοποίησή τους για την τεράστια αποδοχή των εκδηλώσεων από το κοινό του νησιού, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του στο μουσικό πάρτι κάθε βραδιάς.

«Είναι όμορφο να ακούς ότι κάθε διοργάνωση είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος μας επιτεύχθηκε. Καλλιτέχνες, εθελοντές και κοινό έμειναν ευχαριστημένοι, ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους και όλοι βγήκαν κερδισμένοι από αυτή την ξεχωριστή μουσική συνάντηση», σημείωσε η Λούκιτς.

Η συνεχής άνοδος του Φεστιβάλ στην προτίμηση του κοινού γίνεται αντιληπτή από τις υπεύθυνες, οι οποίες ωστόσο υπογραμμίζουν ότι κάθε βραδινή συναυλία είναι διαφορετική και εξίσου σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. «Αισθανόμαστε ότι, χρόνο με το χρόνο το Φεστιβάλ κερδίζει πόντους τόσο από πλευράς συμμετοχών και εθελοντικής βοήθειας, όσο και από πλευράς οργάνωσης. Η ταυτότητά του διαμορφώνεται από το είδος της μουσικής, που έχει οριστεί ως θέμα, αλλά και από τους ανθρώπους, που με αφορμή αυτό έρχονται κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πρίντεζη, προσθέτοντας ότι η διασκέδαση του κοινού είναι κάθε φορά εγγυημένη.

«Ανακάτεμα» και ανταλλαγή

Στην ερώτηση, αν μπορούν να ξεχωρίσουν τις καλύτερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης, η κ. Πρίντεζη και η Λούκιτς επεσήμαναν πως κάθε βραδιά ήταν και μια έκπληξη. «Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι μέρα με τη μέρα, οι μουσικοί που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, ο καθένας με την ιδιορρυθμία του, την ιδιαιτερότητά του και την προτίμησή του, γνωρίζονται και ενώνονται. Τα παιδιά από την Αργεντινή ήρθαν κοντά με τους Γάλλους και τους Έλληνες. Οι μουσικές ανταλλάσσονται και ανακατεύονται. Οι Γάλλοι άκουγαν τα ελληνικά, οι Έλληνες τα γαλλικά, οι Αργεντινοί παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου τους, μία Ινδή συμμετέχουσα τραγουδούσε ρεμπέτικα και όλα τα είδη και τα ύφη και τα είδη ενώθηκαν για να βγει ένα μοναδικό αποτέλεσμα», κατέληξαν οι διοργανώτριες.

Η μεγάλη γιορτή στον πεζόδρομο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου.