Μια διαχρονική γλυκόπικρη κωμωδία που θα μας κάνει να γελάσουμε και να συγκινηθούμε

«Το Νυφικό Κρεβάτι» από τους Γιατί Έτσι

  • Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:13

Γέλιο και συγκίνηση είναι τα «μαξιλάρια» της θεατρικής παράστασης «Το Νυφικό Κρεβάτι», που θα στρώσουν και θα ξεστρώσουν πολλές φορές η Σοφία Νομικού και ο Γιάννης Ρούσσος.

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, οι «Γιατί Έτσι» παρουσιάζουν στο Θέατρο Απόλλων τη διαχρονική γλυκόπικρη κωμωδία του του Γιαν ντε Χάρτογκ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2019».

Μέσα από το έργο του Ολλανδού συγγραφέα θα παρακολουθήσουμε τη ζωή ενός ζευγαριού από την πρώτη μέρα του γάμου τους μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Από τον ενθουσιασμό και τα σχέδια των πρώτων χρόνων μέχρι και τη ζωή που ίσως περάσει χωρίς να το καταλάβεις.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα παγκοσμίως, το οποίο έχει παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου από ηθοποιούς-μεγαθήρια. Το έργο έχει αποσπάσει αναρίθμητα βραβεία από κοινό και κριτικούς και έχει γίνει ένα από τα θρυλικότερα έργα στο Broadway.

Το «Νυφικό Κρεβάτι» έγραψε ιστορία και στην Ελλάδα τόσο με το πρώτο ανέβασμα του από τον Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέτη όσο και με το δεύτερο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Γιάννη Φέρτη.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο ηθοποιός Στέλιος Γεράνης, ο οποίος σημειώνει: «Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται αρχές 20ου αιώνα και δοκιμάζουν το πείραμα του γάμου. Προσπαθούν να επιβιώσουν περνώντας από όλα τα στάδια του έγγαμου βίου. Αγαπιούνται, μισιούνται, κλαίνε, γελάνε, τεκνοποιούν. Το πείραμα πέτυχε; Η απόφαση δική σας».