Φύγε εσύ, έλα εσύ

Φύγε εσύ, έλα εσύ

Εικόνα Δέσποινα Συλιβάνη

Μέρες “παθών”, αλλά και δημοσιογραφικής επιτυχίας, θα χαρακτήριζε κάποιος την εβδομάδα που πέρασε για την “Κοινή Γνώμη”.

Χύθηκε πολύ μελάνι για θέματα ύψιστης σημασίας για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή αυτού του τόπου.

Οικονομικά σκάνδαλα, εμπλεκόμενοι τοπικοί άρχοντες, έργα εκατομμυρίων ευρώ που κυριολεκτικά ρημάζουν, εργαζόμενοι “όμηροι” της βαναυσότητας των εργολαβικών συμφερόντων.

Θέματα που αν αναλογιστεί κανείς, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τον μικρόκοσμο των Κυκλάδων.

Στη Μύκονο τέθηκαν σε αργία την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμαρχος και οι δύο Αντιδήμαρχοι. Η “Κοινή Γνώμη” είχε αναφερθεί σε αυτό το θέμα με δύο δημοσιεύματα, παρ' όλο που κάποιοι τεχνηέντως προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζoντας την εφημερίδα ως “κίτρινη φυλλάδα” .

Ατύχησαν και τα γεγονότα απλά τους προσπέρασαν.

Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αποφάσισε να στείλει στον “πάγκο” τους εμπλεκόμενους με το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου.

Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος τέθηκαν σε αργία. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος της Δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται πλέον και η πολύκροτη δίκη.

Για τους περισσότερους, ειδικά στη Μύκονο, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν αναμενόμενη μετά και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Το γεγονός όμως της αργίας, είναι πολύ σημαντικό και για τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα των Κυκλάδων.

Εάν κάποιος γυρίσει το χρόνο πίσω και ανατρέξει στην ιστορία της αυτοδιοίκησης του νομού Κυκλάδων, θα εντοπίσει ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, Δήμαρχος εν ενεργεία, τίθεται σε αργία.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι είχε “ξηλωθεί” από τα καθήκοντά του και ο πρώην Κοινοτάρχης Κιμώλου, Αγγελέτος Κανάς, αλλά για θέμα που είχε σχέση με τρομοκρατία και όχι με σκάνδαλο, όπως αυτό της Μυκόνου.

Οι Κυκλάδες για πρώτη φορά βρίσκονται αντιμέτωπες με τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο. Φυσικά σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα, θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει με μια εμπεριστατωμένη έρευνα. Υπάρχουν πολλά μα πάρα πολλά, αλλά τα περισσότερα θάβονται και συνεχίζουν να θάβονται, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν κάποιοι.

Όμως το συγκεκριμένο σκάνδαλο έχει μία μεγάλη βαρύτητα και πολύ εύκολα κάποιοι μπορούν να το συσχετίσουν υποθέσεις που έχουν ταλανίσει και άλλες περιοχές της χώρας, όπως τη Θεσσαλονίκη και τη Κεντρική Μακεδονία. Βλέπε Παπαγεωργόπουλο και Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οικονομικό σκάνδαλο το δήμο της συμπρωτεύουσας, οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Μυκόνου. Οικονομικό ήταν το θέμα που τέθηκε σε αργία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οικονομικό και το θέμα Μυκόνου.

Όπως και να έχει κανείς δεν μπορεί να προστρέξει και να βγάλει συμπεράσματα, πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το ποιος από τους κατηγορούμενους οδήγησαν στην τρύπα των εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για ποιος ή ποιοι έβαλαν κάποια από αυτά τα εκατομμύρια στην τσέπη τους.

Διαβάστε ακόμα