Ένα απολαυστικό Τριήμερο

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Ο αθλητισμός για ακόμη μία φορά έβαλε τα... γιορτινά του και απέδειξε πως είναι από τα λίγα πράγματα αυτή τη στιγμή που κάνουν τους κατοίκους αυτής της χώρας να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Εδώ στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά και δεν είναι άλλο από το 1ο διεθνές τουρνουά Πετοσφαίρισης. Η Β' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου φιλοξένησε το τριήμερο (από Παρασκευή έως και την Κυριακή) σπουδαίες αναμετρήσεις, καθώς οι ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά ήταν αξιόλογες κι αξιόμαχες.

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο όλο αυτό το διάστημα χάρηκαν το παιχνίδι, αφού οι αγώνες μεταξύ των ομάδων είχε συναρπαστική εξέλιξη. Όλα τα ματς ήταν αμφίρροπα και δεν υπήρχε φαβορί για τη νίκη. Η Σύρος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι μία καλή οικοδέσποινα και πως είναι ικανοί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια δεν την ευνοούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά όμως υπάρχουν αθλήματα που μπορούν να διεξαχθούν εδώ. Για παράδειγμα, ένα final four κυπέλλου στο βόλεϊ ή ακόμη και στο πόλο. Τέτοιες διοργανώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν και κάλλιστα μπορούν να επαναληφθούν.

Ας επιστρέψουμε όμως στο 1ο διεθνές τουρνουά, οι διοργανωτές έκαναν φιλότιμες προσπάθειες ώστε αυτή η διοργάνωση να έχει μεγάλη επιτυχία, όπου κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πέτυχαν. Εντάξει κάποια παράπονα κάποιες μικροπαρεξηγήσεις πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι η διοργάνωση στέφθηκε από επιτυχία κι όλα έμειναν ευχαριστημένοι. Ας ευχηθούμε όλοι ότι αυτή η διοργάνωση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και δεν ήταν μόνο για μία χρονιά. Το αναφέρω γιατί μην ξεχνάμε ότι σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές.

Την τιμητική του δεν την είχε μόνο το βόλεϊ, αλλά και στο ποδόσφαιρο έγινε ένας ωραίος αγώνας αυτός μεταξύ του Α.Ο. Σ. και του Αίαντα Σύρου. Να σας πω την αλήθεια εμένα δεν με ενδιαφέρει ποια ομάδα επικράτησε, αλλά ότι πάνω από όλα κέρδισε το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Το αναφέρω έτσι γιατί οι δύο αγώνες που διεξήχθησαν μεταξύ των τριών Συριανών ομάδων, απέδειξαν ότι τα σωματεία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Όπως στο πρώτο ματς έτσι και στο δεύτερο, μετά το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες έφυγαν αγκαλιασμένες από τον αγωνιστικό χώρο. Για μένα πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο αρχίζει να βρίσκει την χαμένη του αίγλη και ο κόσμος σιγά – σιγά θα επιστρέψει στις εξέδρες των γηπέδων. Φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία να συμβεί αυτό καθώς και τα τρία σωματεία είναι ανταγωνιστικά και έχουν υψηλούς στόχους.

Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι κάτοικοι των Κυκλάδων και συγκεκριμένα οι φίλαθλοι των νησιών που έχουν ομάδες στις εθνικές κατηγορίες, θα περάσουν μία ευχάριστη χειμερινή περίοδο, αφού θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά αναμετρήσεις οι οποίες θα τους προσφέρουν πλούσιες συγκινήσεις.

Διαβάστε ακόμα