Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα παιδιά

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Μία πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου. ΚΟΕ και ΟΠΑΣ συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά 3on3 και περισσότερα από 250 παιδιά πήραν μέρος στους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Τα παιδιά που πήραν μέρος στο τουρνουά έμειναν ικανοποιημένα κι αυτό φαινόταν στα πρόσωπά τους, που έλαμπαν από χαρά.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, καθώς τα παιδιά την σημερινή εποχή έχουν πολύ βαρύ πρόγραμμα, αφού οι απαιτήσεις κυρίως των γονιών είναι μεγάλες.

Θέλω να πω, πως καλό θα ήταν με κάποιες διοργανώσεις τα παιδιά να ξέφευγαν λίγο από τα μαθήματά και τα φροντιστήρια που έχουν σε καθημερινή βάση. Είναι αλήθεια ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και σήμερα για να προοδεύσεις χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Στη δική μου εποχή, όπως και οι παλαιότερες γενιές είχαμε τις αλάνες, όπου εκεί παίζαμε με τις ώρες. Τώρα, αλάνες δεν υπάρχουν, αφού τα αμάξια και οι μηχανές έχουν καταλάβει αυτούς τους χώρους και τους έχουν κάνει “πάρκινγκ”.

Ακόμη, τα παιδιά έχουν φορτωθεί πολλές υποχρεώσεις, χωρίς αυτά να το έχουν ζητήσει και η ρουτίνα της καθημερινότητας μερικές φορές φέρνει άσχημα αποτελέσματα. Κατά τη δική μου γνώμη καλύτερο είναι το παιδί να έχει λίγο προσωπικό χρόνο να παίξει όπως αυτό θέλει, με παιχνίδια που συμβαδίζουν με την ηλικία του, παρά να κάτσει μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστεί και να “ψάχνει” το διαδίκτυο. Αλήθεια πόσα παιδιά της σημερινής εποχής έχουν παίξει κρυφτό κι άλλου τέτοιου είδους παιχνίδια; Είναι σίγουρο πως αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν τη σημερινή εποχή, κι αυτό για τους περισσότερους δεν είναι καλό.

Οι αθλοπαιδιές κάνουν καλό, καθώς κάνουν το αυτονόητο, ποιο είναι αυτό; Δίνουν την ευκαιρία να παίξουν σαν παιδιά, ελεύθερα χωρίς άγχος για τη νίκη.

Έτσι, οι αρμόδιοι φορείς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του Δήμου (γιατί ΟΠΑΣ μάλλον σε λίγο δεν θα υπάρχει), αλλά και άλλον αθλημάτων, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να διοργανώνουν κάτι ανάλογο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν τόσο εύκολη να διοργανωθεί, αφού το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τοποθετηθούν κάποιες επιπλέον μπασκέτες, ώστε να υπάρχουν αρκετά γήπεδα για παιχνίδι. Οι γονείς και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και η εκδήλωση αυτή έδωσε ένα μήνυμα, πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από λίγο ελεύθερο χρόνο.

Διαβάστε ακόμα