Ντόρος να γίνεται

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Γιατί ψάχνεσαι βρε καλέ μου άνθρωπε;

Τι θέλεις και φωνάζεις και απειλείς και ωρύεσαι και ανακατεύεις τα πάντα;

Όλοι κατανοούν ότι λόγω της θέσης που κατέχεις, σου αναλογεί μεγάλο μερίδιο ευθύνης για κάθε λάθος κίνηση, εσκεμμένη ή αθέλητη, των συνεργατών σου.

Φυσικά και όλοι παραδέχονται πως έχεις και θετικό έργο να επιδείξεις. Θα ήταν εμπαθής και κακοπροαίρετος όποιος υποστήριζε το αντίθετο. Όμως σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και τώρα στα στερνά, αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια δεν είναι και τόσο τιμητικά.

Όμως ποιος σου φταίει; Τους εμπιστεύτηκες περισσότερο από όσο τους άξιζε. Δεν τους έλεγχες όταν έπρεπε. Δεν τους μάζευες όταν έκαναν το δικό τους παιχνίδι, παρά μόνο τους προσέφερες την ανοχή και την εύνοια σου. Τους άφησες και αλώνιζαν και να τώρα που σε παίρνουν στον λαιμό τους. Σε τραβούν προς τα κάτω και την στιγμή της κρίσης δυστυχώς εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί.

Όμως ακόμα και τώρα, αυτή την ύστατη ώρα δεν συνέρχεσαι.

Δεν παραδέχεσαι τα λάθη και τις ευθύνες σου και ακόμα χειρότερα άρχισες ξαφνικά να μην αποδέχεσαι και καμία κριτική.

Μην καρφώνεσαι με τόσο σπασμωδικές αντιδράσεις, γιατί κατά βάθος ξέρεις κι εσύ ότι γίνεται κραυγαλέος ο πανικός σου.

Όμως διαφώτισε με για κάτι που μου προξένησε μεγάλη απορία.

Τι μυστήρια τακτική ήταν αυτή που ακολούθησες στην τελευταία σου απειλητική κίνηση!

Τελικά ακόμα δεν κατάλαβα αν ήθελες πραγματικά να τη δημοσιοποιήσεις ή το ζητούμενο σου ήταν να περάσει απαρατήρητη.

Μέχρι σήμερα ότι και να σε ενοχλούσε, σε ότι διαφωνούσες και είχε να κάνει με συγκεκριμένα δημοσιεύματα, αντί η απάντηση σου να απευθύνεται στο μέσον στο οποίο αναφερόσουν, μοίραζες παντού τις απαντήσεις σου σαν χαρτοπόλεμο, αγνοώντας κάθε έννοια δεοντολογίας.

Τώρα, στην τελευταία σου έξαρση ευθιξίας, ξαφνικά επιλέγεις να δημοσιοποιήσεις τις βαρύγδουπες αποφάσεις σου, σε τόσο στενά πλαίσια, που είναι να απορεί κανείς για την σκοπιμότητα αυτής της κίνησης.

Για καθαρά λόγους δεοντολογίας, θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί μόνο στο μέσον το οποίο φιλοξένησε την κριτική που σε ενόχλησε ή έστω και σε αυτή την περίπτωση να ακολουθήσεις την γνωστή τακτική της δημοσιοποίησης προς άπαντα τα μέσα.

Αντί αυτού θέλησες να αβαντάρεις, για ακόμα μία φορά, μόνο το φίλα προσκείμενο μέσον, παραγνωρίζοντας ή στοχεύοντας, αυτό μόνο εσύ το ξέρεις, σε ένα πολύ περιορισμένο αναγνωστικό κοινό.

Όμως ακόμα και αυτή η κίνηση, έρχεται και προστίθεται στα στερνά ατοπήματα, καθώς οι αβάντες, το σιγοντάρισμα, το πατρονάρισμα και η εύνοια των ημετέρων εξυπηρετητών, δεν μπορούν να σταματήσουν την επί χρόνια ακολουθούμενη τακτική.

Άντε βρε και την έδωσες για ακόμα μία φορά τη στήριξη, όμως μην αναρωτιέσαι γιατί βάλλεσαι. Η πρόκληση έχει και επακόλουθα.

Όπως είδες όμως, ντόρος δεν έγινε. Ή μήπως τελικά το ζητούμενο ήταν να περάσει η κίνηση σου αυτή απαρατήρητη. Αν ισχύει αυτό, τότε το πέτυχες.

Διαβάστε ακόμα