Η έχεις στόχους ή δεν έχεις

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό ή βάζεις στόχους ή δεν βάζεις. Δεν υπάρχει κάποια ενδιάμεση κατάσταση. Δεν μπορείς να λες ότι πάμε και ότι μας βγει. Αυτό το κάνουν κάποιοι οι οποίοι ξέρουν ότι είναι καταδικασμένοι και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον... Θεό.

Υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι αναγκασμένες από την ιστορία τους να πρωταγωνιστούν και να έχουν πάντα υψηλούς στόχους.

Αυτό συμβαίνει και με κάποιες ομάδες στις Κυκλάδες, οι οποίες έχουν μεγάλη ιστορία και είναι αναγκασμένες να θέτουν εξ αρχής υψηλούς στόχους. Αυτό κάποιοι το γνωρίζουν και κάποιοι άλλοι πάλι, προσπαθούν να σφυρίξουν... κλέφτικα.

Αυτό το καλοκαίρι είδαμε και ακούσαμε αρκετά πράγματα, κάποια ήταν καλά και κάποια πάλι όχι.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι άνθρωποι των ομάδων που με υγιείς τρόπους προσπαθούν να κάνουν μία σοβαρή δουλειά και έχουν εντείνει τις προσπάθειές του για να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Από την άλλη, υπήρξαν κάποιες καταστάσεις που πραγματικά καλό θα είναι, να μην επαναληφθούν, γιατί με αυτά τα πράγματα χαλούν την εικόνα τόσο των ομάδων, όσο και το ίδιο τον χώρο που κινούνται.

Θα μιλήσω καθαρά για τον χώρο του ποδοσφαίρου, που πραγματικά τα τελευταία χρόνια πάει αρκετά καλά, αφού ο ανταγωνισμός έχει ανέβει, αλλά και με την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, όλο και βγαίνουν περισσότερα ταλέντα. Για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση από τα άλλα αθλήματα θα σημειώσω και στο βόλεϊ, αλλά και στο μπάσκετ γίνεται καλή δουλειά κι αυτό φαίνεται από τα θετικά αποτελέσματα, αλλά και τις μετακινήσεις αθλητών-τριών σε ομάδες εθνικής κατηγορίας.

Τώρα, όσον αφορά τη μπάλα, το επίπεδο είναι αρκετά καλό και είναι κρίμα να χαλά η εικόνα από διάφορα ευτράπελα. Εγώ θα πω ότι όλοι από την πλευρά τους έχουν κάποιο δίκιο, όμως δεν θα πρέπει να ξεφεύγουν οι καταστάσεις, γιατί αυτό το δίκιο χάνετε.

Μου αρέσει το γεγονός ότι κάποιοι παράγοντες προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Κάποιες δικαιολογίες πραγματικά είναι εντυπωσιακές. Θα πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι παράγοντες ότι η μονόπλευρη ενημέρωση δεν ωφέλησε κανέναν. Αυτό προς ενημέρωση. Η αγωνιστική σεζόν ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα και εδώ είμαστε να δούμε αν η δουλειά και οι επιλογές ήταν σωστές.

Διαβάστε ακόμα