Δίπλα σε όλες όσους προσπαθούν για τη Σύρο

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Γεια σας κύριοι και κυρίες που θέλατε το καλό της.... Σύρου όλα αυτά τα χρόνια.

Το τριήμερο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σημαντική εκδήλωση, η οποία έγινε μετά από μεμονωμένες κινήσεις κάποιον κατοίκων αυτού του νησιού.

Δεν μου αρέσει να γίνομαι πικρόχολος, αλλά ούτε και να επαναλαμβάνομαι. Το καλοκαίρι επισήμως σήμερα που είναι 1η Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε. Αλήθεια, ποια ήταν τα οφέλη αυτού του "πολυδιαφημιζόμενου" νησιού. 15-20 μέρες τουριστικής σεζόν; Αυτές οι μέρες τουριστικής "ευημερίας" θα αρκέσουν, ώστε οι επιχειρηματίες να βγάλουν το χειμώνα;

Αυτά είναι κάποια ερώτημα για να μας βάλουν σε σκέψεις, γιατί την ίδια ώρα κάποια άλλα νησιά των Κυκλάδων, όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρώσει την τουριστική τους σεζόν, αλλά έχουν και αρκετό ακόμη κόσμο. Εντάξει για να είμαστε και ρεαλιστές, η Σύρος δεν έχεις τις υποδομές των γειτονικών της νησιών, όμως σίγουρα μπορεί να τα πάει καλύτερα και να έχει περισσότερο κόσμο και να η κίνηση η τουριστική να είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Πάμε στις μεμονωμένες κινήσεις που γίνονται και φέρνουν κάποια επιπλέον έσοδα στη Σύρο, καθώς όταν έρχονται, κερδίζουν, τα ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι καφετέριες, οι ταβέρνες και αρκετές ακόμη επιχειρήσεις.

Αυτές όλες οι κινήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής η μη περιόδου, θα πρέπει να στεκόμαστε όλοι δίπλα τους και να βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε το νησί να αποκτά ακόμη περισσότερα οφέλη. Μόνο έτσι θα κερδίσει η Σύρος, αλλά και οι κάτοικοι αυτού του νησιού. Μην περιμένουμε 2-3 να βγάζουν τα "κάστανα από την φωτιά", όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η Σύρος έχει τις δυνατότητες, αλλά και έχει και πολλά πράγματα να δείξει στον κόσμο.

Τώρα, όσον αφορά την "3rd Ladies an Friends meeting", τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ήταν μία εκδήλωση άκρως επιτυχημένη, με πολλά -πολλά οφέλη για το νησί. Οι διοργανωτές το δούλεψαν πολύ και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ένα μπράβο ίσως είναι λίγο καθώς έδειξαν ότι με την σκληρή δουλειά και την αγάπη γι' αυτό που κάνεις, μπορείς να έχεις εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι επισκέπτες που ήρθαν στη Σύρο, είναι σίγουρο ότι θα ξανά έρθουν και την επόμενη φορά, καθώς το χαμόγελο στο πρόσωπό τους μαρτυρούσε το πόσο ικανοποιημένοι ήταν με την εκδήλωση και με όλα όσα έζησαν αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Κλείνοντας, θα πω ένα μόνο. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Δεν χρειάζεται να μπαίνει ανάμεσά μας η διχόνοια. Η Σύρος μπορεί και αξίζει να πετύχει πολλά. Γι' αυτό όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται πάνω σ' αυτόν τον "ιερό βράχο", θα πρέπει να έχει τη συμπαράσταση όλων, τοπικών φορέων και μη. Στη Σύρο κάθε χρόνο γίνονται αρκετές εκδηλώσεις που με λίγη βοήθεια-προσπάθεια μπορούν να ξεπεράσουν τα στενά όρια των Κυκλάδων.

Διαβάστε ακόμα