Λίγη προσοχή στους ορισμούς

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Άντε και πριν από καιρό είπα να μην ξανά ασχοληθώ με τα διαιτητικά λάθη, γιατί εντάξει μωρέ τοπικό επίπεδο είναι, είμαστε μακριά από το κέντρο, δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και άλλα πολλά. Αλλά ρε παιδιά για όνομα της Παναγίας του Χρηστού. Σε ματς φωτιά υποτίθεται ότι βάζεις ότι καλύτερο έχεις στη διάθεσή σου.

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και βέβαια δεν έχω τίποτα με τα παιδιά που διεύθυναν το ματς της Μυκόνου μεταξύ των ομάδων Άνω Μερά και Α.Ο. Σύρου.

Τα λάθη πολλά, το ματς ήταν στην κόψει του ξυραφιού και λίγο ήθελε να τιναχτεί στον αέρα. Είπαμε ότι όσους φιλάθλους έχει ένα παιχνίδι, άλλους τόσους έχει διαιτητές ένας αγώνας, αλλά τι μπορείς να πεις όταν όσοι είναι απ' έξω έχουν χίλια δίκια.

Κατά την άποψή μου παιδιά δεν φταίνε οι διαιτητές που διεύθυναν το παιχνίδι, αφού η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν την κατάλληλη εμπειρία να σφυρίξουν ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Όταν για παράδειγμα ένας διαιτητής βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα, πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό που θα δώσει. Ξέρετε, οι ποδοσφαιριστές πλέον είναι πολύ έμπειροι και γνωρίζουν τα διστακτικά σφυρίγματα. Όταν το καταλάβουν, τότε κάπου εκεί χάνετε ο έλεγχος. Στο πρώτο μέρος τα πράγματα ήταν κάπως στο...φλου, στο δεύτερο τα πράγματα κάπως έφτιαξαν.

Λοιπόν για να καταλήξω σε αυτό που θέλω να πω, πως θα πρέπει από εδώ και στο εξής η επιτροπή διαιτησίας που ορίζει σε κάθε παιχνίδι τους διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί στους ορισμούς. Θα μου πει κάποιος πως ρε φίλε στη Νάξο είχε κι εκεί εξίσου μεγάλο ματς. Θα απαντήσω εγώ, ναι ισχύει αυτό και το ματς ήταν... φωτιά, αλλά αν θέλουμε να είμαστε λίγο σοβαροί δεν πρέπει να λέμε ότι έχουμε 2-3 διαιτητές που μπορούν να σφυρίξουν ένα δύσκολο παιχνίδι.

Τώρα, πάμε σε όλα όσα είδαμε στο γήπεδο της Άνω Μεράς, εκεί που το παιχνίδι είχε σημασία και για τις δύο ομάδες, αφού το αποτέλεσμα όσο κι αν ακούγεται περίεργο θα έπαιζε μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια. Έχουμε και λέμε με βάση πλέον τα δεδομένα, ο Α.Ο. Σύρου νίκησε με 1-3, νίκη η οποία ήταν καθαρή αφού κανείς δεν μπορεί να πει κάτι πάνω σ' αυτό. Τώρα, ο όμιλο πήρε φωτιά, αφού ο Α.Ο. Σύρου μπήκε γερά στο παιχνίδι για την κατάληψη της μίας από τις δύο πρώτες θέσεις και ο αντίπαλό τους, κινδυνεύει ακόμη και εκτός συνέχεια, αφού μπορεί να τερματίσει από πρώτος έως και τέταρτος. Επίσης αν και είχε ρεπό κερδισμένος από τη νίκη του Α.Ο. Σύρου μπορεί να θεωρείτε και ο... Πάγος, ο οποίος παρέμεινε κι αυτός μέσα στη διεκδίκηση μιας εκ των θέσεων που οδηγεί απευθείας στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Αυτά έγιναν όσον αφορά τον πρώτο όμιλο του πρωταθλήματος, αλλά και όσα είδα με τα μάτια στο γήπεδο της Άνω Μεράς, όπου οι άνθρωποι της ομάδας ήταν για ακόμη μια φορά φιλικοί και πάντα φιλόξενοι.

Διαβάστε ακόμα