Όλα ανοικτά

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Κυκλάδων κλείνει για πολλούς με τον καλύτερο τρόπο, αφού τίποτα εκτός από την πρώτη θέση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Όλα είναι ρευστά και όλα θα ξεκαθαρίσουν το 2015. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτος όμιλος

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια. Το Σάββατο ο Πάγος φιλοξένησε την Άνω Μερά στο γήπεδο της Άνω Σύρου με το σκορ και την εικόνα του αγώνα να είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν περίμενε τόσο κακό παιχνίδι, αφού τόσο η ομάδα της Σύρου, όσο και οι Μυκονιάτες αναλώθηκαν όλα όσα δεν αφορούσαν το ματς κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να μην ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο. Μόνο από καθαρή ευγένεια λέμε ότι υπήρχαν δύο – τρεις καλές στιγμές, γιατί αν το δούμε καθαρά ποδοσφαιρικά, τότε θα πω ότι δεν υπήρχε τίποτα το αξιόλογο απ' αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα της Σύρου έχασε μεγάλη ευκαιρία να αφήσει εκτός “μάχη” την ομάδα της Μυκόνου και με τον βαθμό αυτόν η Άνω Μερά παραμένουν μέσα στο κόλπο. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Πάγου, όμως όταν παίζεις με παίκτη παραπάνω για περίπου 35 λεπτά, περιμένει να δεις κάτι καλύτερο, περιμένεις να δεις μία ομάδα να διεκδικεί τη νίκη. Αντίθετα ο Πάγος από τη στιγμή που υπήρξε η αποβολή, λες και έπαθε “μπλακ άουτ” και το παιχνίδι τελείωνε εκεί. Στο διάστημα που ακολούθησε μπορώ να πω ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο ψυχωμένα. Αυτά για το ματς του Πάγου με την Άνω Μερά.

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι, η Μύκονος επικράτησε του Α.Ο. Σύρου και ταυτόχρονα εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου. Η Μύκονος από εδώ και πέρα μπορεί να είναι ο ρυθμιστείς του ομίλου, αφού ουσιαστικά είναι βαθμολογικά αδιάφορη μιας και έχει περάσει στην επόμενη φάση. Βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα παιχνίδια που θα δώσουν μεταξύ τους οι ομάδες ου διεκδικούν τις υπόλοιπες δύο θέσεις.

Δεύτερος όμιλος

Στον όμιλο αυτόν λίγο πολύ όλα είναι γνωστά. Ο Παμμηλιακός είναι η ομάδα που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοικτές. Ο Αίαντας είναι μέσα στις ομάδες που διεκδικούν μία από τις θέσεις στην επόμενη φάση και μάλιστα έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί κι αυτός στα μπαράζ για τη διεκδικήσει του τίτλου. Μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου είναι μία από τις δύο ομάδες με τον μικρότερο όρο ηλικίας και το Σάββατο ένας παίκτης του σκόραρε και ίσως να γίνεται ένας από τους πιο μικρούς που πετυχαίνουν γκολ στο ανδρικό πρωτάθλημα.

Τα επόμενα ματς θα καθορίσουν τις ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Παμμηλιακό στην επόμενη φάση.

Τρίτος όμιλος

Η ήττα του Πανναξιακού από την Θύελλα Καμαρίου περιέπλεξε κι άλλο τα πράγματα στον όμιλο, αφού και η ομάδα του Καμαρίου μπήκε για τα καλά στο κόλπο.

Ο Πανθηραϊκός έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις ομάδες για δύο θέσεις. Όπως δηλαδή συμβαίνει και στον πρώτο όμιλο. Που ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν.

Διαβάστε ακόμα