Του λόγου το αληθές

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Όταν το ψεύδος και η παραποίηση των γεγονότων γίνονται όπλα άσκησης πολεμικής κατά όσων δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του επιτιθέμενου, αποτελούν και την καλύτερη απόδειξη του ηθικού αναστήματος αυτού.

Το να διάκειται εχθρικά ο οιοσδήποτε έναντι άλλου είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, όμως οι τακτικές παραπλάνησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, δεν δικαιολογούνται, ούτε είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές.

Τοπικό εβδομαδιαίο έντυπο, συγκεκριμένου ήθους και ύφους γραφής, ουδόλως θα μπορούσε να απασχολήσει την «Κοινή Γνώμη», όμως η δημοσιοποίηση αναληθειών στην οποία προέβη, στοχοποιώντας ευθέως τόσο την εφημερίδα, όσο και την μητρική εταιρεία «Τυποκυκλαδική», υποχρεώνουν σε αναγκαστική δημόσια παράθεση των πραγματικών στοιχείων, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στο μεγάλο ποσοστό του αναγνωστικού μας κοινού, η πραγματική διάσταση περί των όσων διαδίδονται.

Η επίμαχη ανάθεση

Ο αποκλεισμός της εκτυπωτικής εταιρείας που ταυτίζεται άμεσα με το προαναφερθέν έντυπο, από την αναζήτηση προσφορών εκτυπώσεων εκ μέρους του Δήμου, προκάλεσε το μένος των ιδιοκτητών και διαχειριστών της, με αποτέλεσμα να στραφούν κατά όσων είχαν μειοδοτήσει στο παρελθόν και ευλόγως είχαν αναλάβει την διεκπεραίωση των ανάλογων εργασιών.

Η τύφλωση που προκάλεσε η οργή του αποκλεισμού, οδήγησε στην παραπλανητική παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν σε συγκεκριμένο έργο.

Γίνεται αναφορά στην έκδοση των ημερολογίων του 2011, με την επισήμανση ότι με την εμφάνιση της συγκεκριμένης εκτυπωτικής επιχείρησης στη Σύρο υπήρξε κατακόρυφη μείωση των τιμών των εκτυπώσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την τιμή της «Τυποκυκλαδικής».

Αναφέρεται πως το κόστος των ημερολογίων εκείνης της χρονιάς χρεώθηκε από την «Τυποκυκλαδική» στον Δήμο με 12.875,88 €.

Για να γίνει αντιληπτή η αναλήθεια, σε ότι αβίαστα και αδιερεύνητα αναφέρεται, ενημερώνουμε πως:

-Στην προσφορά που ζητήθηκε από τον Δήμο το 2010, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το υψηλότερο, συγκριτικά με σήμερα, κόστος παραγωγής, επηρεαζόμενο από διαφορά τιμών πρώτων υλών, μισθών, ύψους δόσεων δανείων κ.λ.π.

-Η καθαρή αξία ανερχόταν σε 11.099,90 €, όμως θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η οφειλή του Δήμου προς την εταιρεία των 5.000 αντιτύπων του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής, καθαρής αξίας 7.793,50 €, δαπάνη την οποία ο δήμος δεν μπορούσε να αποπληρώσει λόγω μη έγκρισης της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι μετά από εντολή του ιδίου του τότε Δημάρχου κ. Δεκαβάλλα, υπήρξε έκδοση πιστωτικού τιμολογίου για το ισόποσο και μετά από συνεννόηση, χρέωση ανάλογου ποσού, στο συνολικό κόστος της έκδοσης των ημερολογίων εκείνης της χρονιάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το καθαρό τελικό ποσό είσπραξης, να ανέλθει στο υπολοιπόμενο ποσό, μόλις στις 3.306,4 € και μάλιστα για 7.000 αντίτυπα.

-Οι τιμές της «Τυποκυκλαδικής» ήταν πάντοτε ανταγωνιστικές, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον ευρύ κατάλογο των πελατών της, που εκτείνονται πέραν της τοπικής αγοράς, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην λοιπή Ελλάδα, καταρρίπτοντας έτσι τα λεγόμενα περί ξαφνικής μείωσης τους, λόγω ενός υποτιθέμενου ανταγωνισμού.

Στο σημείο αυτό δε θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ανάλογες συγκρίσεις μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσουν, καθώς δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεται η εμπειρία του ταξιδιού με ένα πλοίο τύπου High Speed, σε σχέση με ένα πλοίο τύπου Aqua Jewel.

Δυναμική και δυναμικό

Επειδή δεν προτιθέμεθα δε να δώσουμε συνέχεια στην όποια δημόσια αντιπαράθεση που ξεκίνησε η εν λόγω επιχείρηση, διότι πρόκειται για τακτικές που δεν συνάδουν ούτε με το ήθος, ούτε με το επίπεδο της «Κοινής Γνώμης», δηλώνουμε άπαξ ότι:

Εμείς δεν λειτουργούμε ελλείψει αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας.

Δεν απασχολούμε ανασφάλιστους στο ΙΚΑ εργαζομένους, ούτε δημοσίους υπαλλήλους, ούτε συνταξιούχους.

Δεν μας αγνοούν επιδεικτικά, προκλητικά και χαριστικά οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο εξοπλισμός μας είναι τελευταίας και πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας, γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό και από το ποιοτικό αποτέλεσμα των παραγόμενων έργων μας.

Τέλος το να αυτοαποκαλείται ως «συνάδελφος» της «Κοινής Γνώμης», το συγκεκριμένο έντυπο, μόνο αξία μπορεί να του προσδώσει, έστω και με αυτό τον πλάγιο τρόπο.

 

Διαβάστε ακόμα