Στην πασαρέλα της κάλπης

Εικόνα Ευαγγελία Κορωναίου

Αφού κάναμε μια βόλτα στα εκλογικά τμήματα, το «Θου Κύριε» αυτής της εβδομάδας, θα σας παρουσιάσει τις εντονότερες τάσεις της εκλογικής μόδας για αυτή την αναμέτρηση.

Ας περάσουμε στην ανδρική μόδα. Για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, οι άνδρες επέλεξαν να ντυθούν, με κομψότητα, στυλ και άνεση, αποπνέοντας δυναμισμό και σιγουριά, σε κάθε στιγμή, από την ουρά αναμονής στο εκλογικό τμήμα, μέχρι την ρίψη του φακέλου στην κάλπη. Τα στυλ που ξεχώρισαν ακόμη και μέσα από το παραβάν, ήταν τα εξής:

Ο «δαγκωτός»: Φαρδύ σακάκι, κυρίως παλιακό τουίντ, αλλά με παραλλαγές σε κοτλέ, ή vintage καρώ, ψηλόμεσο φαρδουλό, κλασσικό παντελόνι, με τσάκιση «ξυράφι» από τα έμπειρα χέρια της συζύγου, που ξεκινάει από τις τσέπες, το οποίο συγκρατείται ασφυκτικά στη θέση του από ταμπά ή μαύρη ζώνη κλασσική, που δένει στη μέση της φουσκωμένης κοιλίτσας ή ακόμη και πάνω από αυτή, κατά προτίμηση με χρυσή αγκράφα και το καλό γαλάζιο, λευκό ή κρεμ πουκάμισο, που φυλάει η σύζυγος στην ντουλάπα, για τις επίσημες εμφανίσεις του συζύγου. Στα αξεσουάρ που προτιμήθηκαν περισσότερο από τους, ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους, κυρίους, που επέλεξαν αυτό το στυλ, συγκαταλέγεται ρολόι δεκαετίας ’60 – ’70, κάποιο χρυσό δαχτυλίδι, ή και μαντήλι για τις «άτυχες» στιγμές στην τσέπη.

Προτεινόμενα αρώματα: Μυρτώ ή ναφθαλίνη.

Το στυλ του έμπειρου ψηφοφόρου, που έχει να αλλάξει την ψήφο του, από τότε που άλλαξε τελευταία φορά το πολίτευμα της χώρας.

Ο σίγουρος: Πουκαμισιά σένια, αλλά τζιν παντελόνι, που δηλώνει την αμεσότητα και την άνεση. Παπούτσι δερμάτινο, καλό, που σχεδόν δεν έχει περπατηθεί, σε μαύρο ή καφέ και ζώνη σε αντίστοιχα χρώματα. Το στυλ του σίγουρου ψηφοφόρου συνήθως δεν συνοδεύεται από σακάκι, καθώς θέλει να προσδώσει έναν αέρα άνεσης, στον μεσήλικα, συνήθως, κύριο, που το επιλέγει. Αντίθετα, ο σίγουρος ψηφοφόρος, επιλέγει ένα καλό μπουφάν, κατά προτίμηση δερμάτινο ή ακόμη κάτι σε καπαρντίνα ή μοντγκόμερι. Κλειδιά και δερμάτινο πορτοφόλι στο χέρι, ή στην τσάντα της συζύγου.

Προτεινόμενα αρώματα: Βαρύ αφτερσέιβ ή βαριά αντρική κολόνια.

Το στυλ, που αποπνέει αέρα άνετου και κατασταλαγμένου ψηφοφόρου, ακόμη και αν αλλάξει γνώμη μέσα στο παραβάν. Αυτό δε χρειάζεται να το ξέρουν οι υπόλοιποι.

Ο εξοδούχος: Ενδυμασία καφετέριας. Το στυλ αυτό προτιμάται από ψηφοφόρους νεαρότερης ηλικίας, που θέλουν να τελειώνουν με τα διαδικαστικά, γιατί έχουν να πάνε και για καφέ. Πολύ συχνά, οι ψηφοφόροι, που επιλέγουν το συγκεκριμένο στυλ, καταφτάνουν στα εκλογικά τμήματα σε ομάδες. Φούτερ, μπλούζα, ή κοντομάνικο με πουκάμισο, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.

Προτεινόμενα αρώματα: Ανάλογα το χαρτζιλίκι.

Το στυλ του ψηφοφόρου, που δηλώνει ότι θα περάσει ένα καταπληκτικό απόγευμα εκτός εκλογικών κέντρων και πολιτικών συζητήσεων.

Στην γυναικεία μόδα, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Οι διάδρομοι των εκλογικών κέντρων γίνονται πασαρέλα και οι κυρίες κλέβουν τις εντυπώσεις. Δυστυχώς το κείμενο είναι μικρό για να καλύψει το σύνολο των τάσεων, αλλά θα επιχειρήσει επικεντρωθεί στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Η κυρία: Ταγιέρ δεκαετίας ’90 με βάτες, φούστα – πουκάμισο ή φούστα – μπλούζα, καλτσόν στο χρώμα του δέρματος, με μπόλικα αξεσουάρ σε κολιέ, δαχτυλίδια, βραχιόλια και σκουλαρίκια. Παπούτσι απλό, φλατ ή με 3 πόντους τακουνάκι, κατά προτίμηση λαστιχένιο. Τσάντα – φάκελος, ως συνήθως κάτω από τη μασχάλη.

Προτεινόμενη κουπ: Μαλλί κρεπαρισμένο κομμωτηρίου.

Το στυλ της έμπειρης ψηφοφόρου, που έχει να αλλάξει την ψήφο της, από τότε που άλλαξε τελευταία φορά το πολίτευμα της χώρας. Ή τουλάχιστον έτσι ξέρει ο σύζυγος.

Η αναστημένη: Μαύρη μπλούζα, μαύρη φούστα, μαύρη ζακέτα, μαύρα παπούτσια απλά, φλατ. Το στυλ προστάζει λιτά αξεσουάρ, όπως μικρό πορτοφολάκι με κλιπ, όπου μπαίνουν τα λεφτά σε μασουράκι και ένα ψηφοδέλτιο σταυρωμένο από σύζυγο, παιδιά ή, σπανιότερα, εγγόνια.

Προτεινόμενη κουπ: Φιλέ για τα μαλλιά.

Το στυλ της ψηφοφόρου, που, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη μέρα δε θα θυμάται ότι ψήφισε.

Η σίγουρη: Πουκάμισο ή καλή μπλούζα, με τζιν παντελόνι για άνεση και αυτοπεποίθηση. Συνοδεύεται από ημίψηλο μποτάκι ή μπότα και καλό μπουφάν, δερμάτινο ή καπαρντινέ. Το στυλ συνοδεύεται από αξεσουάρ faux bijoux και faux ρολόι, που δείχνει ακριβό.

Προτεινόμενη κουπ: Επιμελώς ατημέλητα.

Το στυλ, που αποπνέει αέρα άνετης και κατασταλαγμένης ψηφοφόρου, ακόμη και αν αλλάξει γνώμη οκτώ φορές μέσα στο παραβάν ή ακόμη κι αν έχει παρακολουθήσει πολιτικό διάλογο μόνο σε καφενείο.

Μια κυρία στα μπουζούκια: Ντύσιμο πίστας, κατά προτίμηση με κάτι λαμέ, 12ποντα τακούνια. Συνοδεύεται από τσάντα στον αγκώνα και μια δόση υπερβολής στο άρωμα, στα κοσμήματα και στο make-up.

Προτεινόμενη κουπ: Μακρύ μαλλί σε σφιχτή αλογοουρά.

Το στυλ της ψηφοφόρου, που κάποιος της εξήγησε λάθος τη διαδικασία.

Νοικοκυρά σε απόγνωση: Τα ρούχα δεν έχουν καμία σημασία στο στυλ αυτό. Ό,τι βρίσκεται πιο εύκολα στη ντουλάπα και απλά παπούτσια, ή ίσως και με τις παντόφλες από τη βιασύνη. Απαραίτητο αξεσουάρ, ένα, δύο ή περισσότερα κουτσούβελα να βρίσκονται πάνω, δίπλα ή σε επικίνδυνη απόσταση μακριά από την ψηφοφόρο.

Προτεινόμενη κουπ: Όσα παίρνει ο άνεμος.

Το στυλ της ψηφοφόρου, που θα ρίξει φακελάκι με κρέμα αραβοσίτου στην κάλπη και θα βράσει τα ψηφοδέλτια.

Διαβάστε ακόμα