Ε! ΟΧΙ

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Ε! όχι να αρθρώνεις κι εσύ φωνή αντίδρασης!

Ε! όχι να χτυπιέσαι κι εσύ για τα κακώς κείμενα!

Ε! όχι να απαιτείς κι εσύ τα «δικαιώματα» σου!

Ε! όχι να εμφανίζεσαι κι εσύ σαν τιμητής των πάντων!

Αν είναι δυνατόν!

Θα τρελαθούμε τελείως στο τέλος!

Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε!

Τελικά το θράσος σου είναι απύθμενο!

Όλα μπορώ να τα κατανοήσω, αλλά όταν προσβάλλεται η νοημοσύνη μου από κάποιους σαν κι εσένα, τότε μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Φωνάζεις αντιδρώντας σε ότι θεωρείς ότι σε αδικεί, όταν εσύ φέρεσαι πιο άτιμα και πιο ύπουλα από τον κάθε ένα, προσπαθώντας με πλάγιους τρόπους και με τακτικές υφέρποντος «εκβιασμού» να οδηγήσεις τα γεγονότα προς ωφέλεια σου. 

Διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου από αγανάκτηση έναντι όλων των άστοχων ενεργειών που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, όταν εσύ ο ίδιος με τον τρόπο που κινείσαι επί χρόνια τώρα, επιβαρύνεις με έμμεσο τρόπο αυτή την ίδια κοινωνία είτε λειτουργώντας με πλασματικά στοιχεία είτε χρεώνοντας την όσα υποχρεούσαι αλλά δεν τα καταβάλεις ή ακόμα καταπατώντας κάθε νομιμότητα. 

Διεκδικείς ότι θεωρείς ότι δικαιούσαι, την στιγμή που παρανομείς συνειδητά και μεθοδευμένα, προκειμένου να ωφεληθείς στον μέγιστο βαθμό εις βάρος όλων των υπολοίπων.

Κατηγορείς για τα κακώς κείμενα της δημόσιας ζωής, με ευθείες βολές κατά προσώπων που ασκούν εξουσία, εξαπολύοντας έναν παραληρηματικό λόγο καταγγελιών, στοχεύοντας στο κέρδος, το οποίο μπορεί να προέλθει εάν οι κρατούντες σου παραχωρήσουν οφέλη για να κερδίσουν την εύνοια ή έστω τη σιωπή σου. 

Σε κάθε περίπτωση θα αποδεχτώ την χαμερπή συμπεριφορά σου, γιατί πέραν από σένα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και η κοινωνική, πολιτική και οικονομική δομή, μέσα στην οποία καλείσαι να κινηθείς.

Σίγουρα όταν γύρω σου όλοι προσπαθούν να «κλέψουν» το δημόσιο, θα το κάνεις κι εσύ. 

Όταν γενιές ολόκληρες έχουν γαλουχηθεί με την καλλιέργεια του ατομικισμού, κι εσύ αυτό έμαθες.

Από τη στιγμή που όλοι γύρω σου και κυρίως όσοι κατέχουν ανώτερα αξιώματα, σου παρουσιάζονται ως άρπαγες, αναλόγως θα συμπεριφερθείς κι εσύ.

Με την δυσλειτουργία του κράτους να είναι αυταπόδεικτη και τους κρατικούς λειτουργούς να προδίδουν τους ρόλους τους και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν «τα δικά τους παιδιά», τότε κι εσύ θα προσπαθήσεις να βρεις κάθε δυνατή πρόσβαση προς αυτούς.

Με δεδομένη την διάβρωση όσων ασκούν διοίκηση, σίγουρα έχουν ανάγκη της καλής έξωθεν μαρτυρίας, οπότε το όποιο κατηγορητήριο εναντίον τους είναι ζημιογόνο, άρα πολύ εύκολα θα σου «κλείσουν το στόμα» με παροχές, πράγμα που εσύ εκμεταλλεύεσαι.

Έλα όμως που φέρεις κι εσύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην διαιώνιση αυτών των καταστάσεων. Που μπορεί ναι μεν να μην τις δημιούργησες, όμως με την συμπεριφορά σου τις εκτρέφεις. Που αν ακολουθείς την τακτική του σαθρού συστήματος, δεν δικαιούσαι να μιλάς. Που αφού παίζεις με τους δικούς του κανόνες, σημαίνει ότι τους νομιμοποιείς. Δικαίωμα σου να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, και αν θέλεις μπορείς να πέσεις ακόμα χαμηλότερα.

Τουλάχιστον όμως μη μας κοροϊδεύεις.

Ε! όχι πια! 

 

<

Διαβάστε ακόμα